Šport > Nogomet
202 ogledov

Znan nov selektor mlade reprezentance

Milenko Ačimović Profimedia
Brez presenečenj po seji izvršnega odbora NZS.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na svoji prvi seji, ki je zaradi težav z novim koronavirusom potekala preko videokonference, sprejel predlog predsednika NZS Radenka Mijatovića in razrešil Primoža Glihe z mesta selektorja reprezentance do 20 oziroma 21 let. Novi selektor mlade reprezentance pa je postal Milenko Ačimović.

Nekdanji slovenski reprezentant, s Slovenijo je nastopil na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002, bo že v ponedeljek zbral reprezentante za prihajajoči pripravljalni tekmi proti Nemčiji (12. november) in proti Rusiji (17. november). Ačimović ima za sabo bogato igralsko kariero, med drugim je igral v Crveni zvezdi, angleškem prvoligašu Tottenhamu, s francoskim Lillom je igral v ligi prvakov, preizkusil se je tudi v arabskem svetu, kjer je igral za Al Ittihad, kariero pa je končal pri dunajski Avstriji.

Jan Mlakar Mlada reprezentanca Šport Nekdanji reprezentančni as glavni kandidat za selektorja Radenko Mijatović Pretres Šport Predsednik NZS bo predlagal razrešitev Glihe

Slovenijo v letu 2021 čaka organizacija evropskega prvenstva do 21 let, ki bo marca in junija zaključni turnir gostila skupaj z Madžarsko. Uvodna in finalna tekma bosta odigrani v Sloveniji.

Mijatović se je sicer za predlog o razrešitvi Glihe odločil po opravljenih pogovorih in pridobljenih informacijah v povezavi s poročanjem o nesoglasjih med igralci in selektorjem mlade reprezentance. V pogovorih je ugotovil, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno.

Primož Gliha | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri odločitvi predsednika zveze, ki je pred dnevi dobil drugi štiriletni mandat na vrhu krovne nogometne organizacije v državi, gre za razplet zgodbe o protestnem pismu mladih reprezentantov zoper Gliho. Portal Nogomania je namreč 14. oktobra poročal, da so člani reprezentance do 21 let v njem navedli več pritožb glede selektorjevega pristopa.

Jan Mlakar Ultimat Šport Upor v slovenski izbrani vrsti, igralci želijo drugega selektorja

V pismu so igralci NZS obvestili o dogajanju v reprezentanci, pri tem pa izpostavili problematično obnašanje selektorja, nenavadne "vzgojne" prakse ter žaljenje na osebni ravni. Kot so zapisali reprezentanti, si je selektor na zadnji reprezentančni akciji s svojimi pomočniki privoščil celo veseljačenje pozno v noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.