Šport > Nogomet
2530 ogledov

Znanih več podrobnosti velike tragedije, to so našli ob bazenu

Baldock Profimedia
Mrliški oglednik je določil vzrok smrti poznanega grškega nogometaša.

Grški nogometni reprezentant George Baldock (31), ki so ga našli na dnu bazena njegovega domovanja v Atenah, je umrl za posledicami utopitve, je določil mrliški oglednik.

Baldocka, sicer v Angliji rojenega nogometaša grških korenin, ki se je maja pridružil Panathinaikosu, je na pobudo njegove žene, ki ga ni uspela priklicati na telefon, našel lastnik vile, v kateri je pokojnik prebival.

Lastnik je v sredo ob 22:29 po lokalnem času na pomoč poklical policijo in reševalce, ki so nogometaša zaman poskušali oživljati, nato pa na licu mesta razglasili njegovo smrt.

Baldock | Avtor: Profimedia Profimedia

Po navedbah medijev so policisti pregledali posnetke varnostnih kamer in zaslišali več sosedov. Po prvih ugotovitvah nihče ni slišal nič nenavadnega v obliki hrupa ali drugih sumljivih indicev.

Na njegovem telesu ni bilo poškodb, ran ali modric, kar nakazuje, da član moštva, za katerega igrajo tudi Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin, ni umrl nasilne smrti.

Preiskovalci so ob bazenu našli na pol prazno steklenico vodke in dva kozarca, zato zdaj preiskujejo, ali je imel pred smrtjo družbo.

Baldock vila | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lahko potrdimo, da je George umrl," je smrt nogometaša potrdila njegova družina. "Kot družina smo v šoku zaradi te strašne izgube."

"Šokirani smo, šokirani smo zaradi izgube našega Georgea," so sporočili iz Panathinaikosa. "Celotna skupnost Panathinaikosa obžaluje njegovo prezgodnjo smrt. Stojimo ob strani njegovi družini in ljubljenih Georgea Baldocka." 

Sheffield United je prav tako izrazil šok ob novici o smrti njihovega nekdanjega igralca: "Branilec je zapustil klub poleti po sedmih letih na Bramall Laneu in je bil izjemno priljubljen pri navijačih, strokovnih sodelavcih, osebju in soigralcih, ki so skupaj z njim ponosno nosili rdeče-beli dres."

Baldock je skoraj celotno kariero preživel na Otoku, kjer je igral za Northampton, MK Dons, Tamworth, Oxford United in Sheffield United, letos poleti pa je okrepil Panathinaikos.

V dresu grške reprezentance je debitiral ob zmagi nad Severno Irsko (1:0) v Windsor Parku v Belfastu junija 2022. Skupno je za Grčijo zbral 12 reprezentančnih nastopov.

Baldock | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.