Šport > Nogomet
2064 ogledov

Zvezdnik za pot domov plačal 200 tisoč evrov

Keylor Navas Profimedia
Keylor Navas je naslednji od zvezdnikov Paris St. Germaina, ki je ubežal evropski noriji koronavirusa in se vrnil k družini v domovino.

Čeprav sta mu to klub in tudi francoska vlada odsvetovala, je Keylor Navas sam najel letalo in odpotoval v Kostariko, kot je poročal ESPN pa je celotne stroške leta poravnal sam, kar ga je stalo 200.000 evrov. Naslednjih 14 dni bo moral biti nekdanji vratar Reala v karanteni. Od južnoameriških zvezdnikov sta pred Navasom klub zapustila tudi Brazilca Neymar in Thiago Silva.

Kylian Mbappe, soigralec omenjenih, pa se je pridružil številnim nogometnim zvezdnikom, ki so v težkih časih donirali denar. Pariška dobrodelna organizacija Abbe Pierre sicer ni sporočila zneska donacije, je pa podarila, da je ta zajetna.

"Zaradi posledic resne zdravstvene krize, ki je v največji meri prizadela krhke ljudi, je Kylian Mbappe pravkar namenil zelo veliko donacijo za podporo našim prizadevanjem," je v sporočilu za javnost zapisala fundacija Abbe Pierre.

"Njegova velikodušnost bo omogočila zlasti izvajanje ukrepov prve pomoči, dostop do vode, higieno za ljudi v negotovih razmerah, dostop do hrane in organizacijo zatočišč za brezdomce," so iz organizacije sporočili, kam bo šel nogometašev denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.