Šport
11 ogledov

Nole ušel kravati: ''Resetiral sem se''

novak đoković EPA
Novak Đoković se je izognil kravati v prvem nizu obračuna osmine finala proti Marinu Čiliću in se po preobratu z rezultatom 1:6, 6:2, 6:3 uvrstil med najboljših osem v Indian Wellsu.

Novak Đoković se je z nekaj težavami prebil v četrtfinale mastersa v Indian Wellsu, kjer se bo pomeril s Francozom Julienom Benneteaujem. Srbsko-hrvaški obračun se je začel po notah Marina Čilića, ki je v prvem nizu pobegnil na 5:0, v nadaljevanju pa je Đoković zaigral bolje in se po uri in 45 minutah veselil napredovanja.

''Ostal sem zbran in miren, ne glede na rezultat. Sprejel sem dejstvo, da je začel bolje od mene. Bil je zelo agresiven in sploh ni grešil. Serviral je hitro in natančno. Ničesar nisem mogel storiti. Prisiljen sem se bil pomakniti nazaj,'' je povedal Đoković, ki je v prvem nizu osvojil le tri točke na servis nasprotnika. "Verjel sem v vrnitev. Drugi niz je bil povsem druga zgodba. Resetiral sem se in si dejal, da se je obračun šele začel. Pozabil sem na prvi niz,'' je formulo za uspeh razkril srbski tenisač, ki je medsebojno razmerje zmag in porazov proti Hrvatu izboljšal na 8:0.

Slovo Murrayja in Wawrinke, ''The Dog'' spet grizel

andy murray milos raonic | Avtor: EPA EPA
V osmini finala se je poslovil zmagovalec OP Avstralije Stanislas Wawrinka. ''Stan the Man'' je moral priznati poraz Južnoafričanu Kevinu Andersonu, ki je zmagal s 7:6 (1), 4:6, 6:1. ''Sploh nisem razmišljal o tem, da je zmagal v Avstraliji. Osredotočen sem bil na svojo igro. Vedel sem, da bo težko, in vesel sem, da sem premagal igralca, ki je pravkar osvojil grand slam,'' je povedal Anderson.

Miloš Raonić je po treh nizih napetega obračuna izločil Andyja Murrayja s 4:6, 7:5, 6:3. Raonić je s svojega loparja izstrelil 15 asov in dobil 83 odstotkov točk na svoj začetni udarec. ''Danes sem bil zelo razočaran z zadnjimi 15 minutami dvoboja. To je bilo zelo slabo,'' se je s pepelom posul Murray. Med najboljših osem se je uvrstil tudi krvnik Rafaela Nadala Aleksandr Dolgopolov, ki je s 6:2, 6:4 izločil Fabia Fogninija.

Federerju obračun veteranov

Roger Federer je s 6:4, 6:4 premagal 35-letnega Tommyja Haasa in dosegel še 13. zmago proti nemškemu veteranu (13:3). ''Maestro'', ki je v Indian Wells pripotoval na krilih zmage v Dubaju, je pred četrtfinalnim obračunom z Andersonom dejal: ''Vem, kako dober je. Po navadi najbolje igra v ZDA, na zunanjih igriščih s trdo podlago. Tu je dosegel največje uspehe. Zavedam sem, da ne bo lahko, čeprav ni uvrščen med najboljših deset tenisačev na svetu."

ATP Masters 1000, Indian Wells, osmina finala:

Novak Đoković (Srb/2) : Marin Čilić (Hrv/24) 1:6, 6:2, 6:3
Aleksandr Dolgopolov (Ukr/28) : Fabio Fognini (Ita/13) 6:2, 6:4
Milos Raonic (Kan/10) : Andy Murray (VBr/5) 4:6, 7:5, 6:3
Ernests Gulbis (Lat/20) : Roberto Bautista (Špa) 7:6 (0), 4:6, 6:2
Kevin Anderson (JAR/17) : Stanislas Wawrinka (Švi/3) 7:6 (1), 4:6, 6:1
Roger Federer (Švi/7) : Tommy Haas (Nem/11) 6:4, 6:4
John Isner (ZDA/12) : Fernando Verdasco (Špa/30) 7:6 (3), 3:6, 6:3
Julien Benneteau (Fra) : Feliciano López (Špa) 6:3, 7:6 (4)

WTA Premier Mandatory, Indian Wells, četrtfinale:

Simona Halep (Rom/6) : Casey Dellacqua (Avs) 6:2, 6:2
Agnieszka Radwańska (Pol/2) : Jelena Janković (Srb/7) 7:5, 2:6, 6:4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.