Šport
187 ogledov

Nora razkritja v zvezi s spektaklom: "Vse je samo prevara"

Mike Tyson Profimedia
Po besedah legendarnega borca je napovedani boksarski spektakel zgolj skrbno zrežirana PR kampanja.

Nekdanji profesionalni boksar in MMA borec Eric "Butterbean" Esch je prihajajoči spopad med nekdanjim svetovnim prvakom težke kategorije Mikom Tysonom (58) in njegovim več kot 30 let mlajšim nasprotnikom, YouTuberjem Jakom Paulom (27), označil za "prevaro".

Po besedah legendarnega Butterbeana gledalci tega dvoboja ne bodo dočakali, saj oba osrednja akterja ne nameravata dejansko stopiti v ring, kar se je na nek način potrdilo z odpovedjo prvotnega dogovora.

Tyson in Paul, ki se je iz ustvarjalca spletnih vsebin prelevil v uspešnega boksarja, bi se morala pomeriti že 20. julija v Dallasu, a je bil obračun odpovedan zaradi Tysonove razjede na želodcu.

Mike Tyson | Avtor: Profimedia Profimedia
Dvoboj je bil nato prestavljen na 15. november, a ga še naprej obkrožajo številne nejasnosti z zvezi s Tysonovim zdravstvenim stanjem. Tysona pri 58 letih namreč pesti več kroničnih težav, zato je njegova vrnitev v ring zelo vprašljiva. "Železni Mike", nekoč znan kot najstrašnejši človek na planetu, se je nazadnje boril leta 2020, ko sta se Royjem Jonesom Jr. razšla z neodločenim izidom. Za njegov zadnji profesionalni dvoboj se je treba vrniti v daljno leto 2005, ko ga je po šestih rundah v predajo prisilil Kevin McBride.

Na podlagi vseh dejstev je Butterbean prepričan, da do dvoboja ne bo prišlo.

"Jake in Tyson se nikoli ne bosta borila. To je prevara že od samega začetka. Namen tega je, da se še bolj izpostavi Jakovo ime. In to mu je tudi uspelo. Vsi govorijo o njem, toda on se ne namerava boriti s Tysonom," je dejal Butterbean in svoje razmišljanje podkrepil z dejstom, da je Paul po odpovedi Tysona skočil v ring z Mikom Perryjem.

"Dvoboja sploh nista načrtovala, saj mu promotor ne bi dovolil, da bi se vmes boril z nekom drugim. To se nikoli ne bi zgodilo, še zlasti ne pred tako pomembnim obračunom. To je prevara že od začetka," je prepričan Butterbean, ki je v svoji karieri zabeležil 77 zmag (58 KO) in 10 porazov.

Eric Esch | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.