Šport
11 ogledov

Nov udarec za Federerja

Lleyton Hewitt je slavil že svojo 29. turnirsko zmago. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Avstralec Lleyton Hewitt je Švicarju Rogerju Federerju v finalu turnirja v Halleju zadal nov udarec, potem ko ga je pred dnevi v četrtfinalu OP Francije izločil Šved Robin Söderling.

Avstralski teniški igralec Lleyton Hewitt je v nedeljskem velikem finalu turnirja ATP v nemškem Halleju senzacionalno premagal prvopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja s 3:6, 7:6 (4) in 6:4. Osmopostavljeni Hewitt je za zmago prejel ček v višini 113.600, osmoljenec finala pa 59.900 evrov.

Federer je "lovil" svojo 60. turnirsko zmago, to pa mu je v Halleju, ki mu Nemci pravijo kar "nemški Wimbledon", z izjemno dobro predstavo onemogočil Hewitt, ki je dosegel svojo 29. turnirsko zmago.

Halle, finale (ATP):

Lleyton Hewitt (Avs/8) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 7:6 (4), 6:4

Li Na upravičila status prve nosilke
Kitajka Li Na je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 183.000 evrov. Prvopostavljena Kitajka, polfinalistka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, je v finalu s 7:5 in 6:1 premagala drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo. Li Na si je s to zmago priborila tretjo turnirsko zmago v karieri, že drugič v sedmih medsebojnih dvobojih pa je bila boljša od Šarapove. Za Kitajko je to prva turnirska zmaga letos in sploh prva na travnati površini.

Birmingham, finale (WTA):


Li Na (Kit/1) : Marija Šarapova (Rus/2) 7:5, 6:1

Querrey odlično pripravljen na Wimbledone
Ameriški teniški igralec Sam Querrey je zmagovalec turnirja v Queensu, ki velja za pripravljalni turnir za angleški Wimbledon. Sedmopostavljeni Američan je v finalu 714.000 evrov vrednega tekmovanja premagal rojaka Mardyja Fisha, boljši je bil s 7:6 (3) in 7:5. Querrey si je s to zmago zagotovil že tretji turnirski uspeh letos, potem ko je zmagal na trdi podlagi v Memphisu in na pesku v Beogradu, je tokrat slavil še na travi.

Queens, finale (ATP):

Sam Querrey (ZDA/7) : Mardy Fish (ZDA) 7:6 (3), 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.