Šport
57 ogledov

Oddanih že devet vstopnic za končnico

Washington Capitals Pittsburgh Penguins Profimedia
V noči s četrtka na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali deset obračunov.

Mesta v končnici imajo zagotovljene ekipe Caroline, Vegasa, Floride, Tampe, Toronta, Washingtona, Pittsburgha, Colorada in Minnesote.

Hokejisti Washington Capitals so po podaljšku izgubili proti Pittsburgh Penguins s 4:5. Pingvini iz Pittsburgha bodo petnajstič po vrsti zaigrali v končnici. Kljub porazu so si jo zagotovili tudi hokejisti Washingtona. Washington in Pittsburgh si delita prvo mesto v skupini East. Obe ekipi imata po 69 točk. Zmago je Pittsburghu zagotovil Jake Guentzel, ki je bil uspešen v tretji minuti podaljška.

Tako Washington kot Pittsburgh sta igrala brez največjih ruskih zvezdnikov. Ruski napadalec Jevgenij Malkin je izpustil že 22. tekmo po vrsti v dresu Pittsburgha, medtem ko Aleksej Ovečkin za Washington ni zaigral na tretji tekmi v nizu.

Kanadski derbi Edmonton Oilers - Calgary Flames je dobil gostujoči Calgary s 3:1. Calgary je povsem onemogočil napad Edmontona. Connor McDavid, ki je najboljši strelec lige s 84 točkami (28 golov, 56 asistenc), je vpisal ničlo, potem ko je na zadnjih petih tekmah zabeležil kar petnajst točk, s tem ko je dosegel pet zadetkov in 10 podaj. Za Calgary se je izkazal Elias Lindholm z dvema zadetkoma. Matthew Tkachuk je imel dve podaji, Jacob Markström pa je zbral 30 obramb za Flames.

Ekipa Carolina Hurricanes je vpisala domačo zmago proti Detroit Red Wings s 3:1, Toronto Maple Leafs so dobili kanadski derbi proti Vancouver Canucks s 4:1. Moštvo Minnesota Wild je izgubilo po podaljšku proti St. Louis Blues s 4:5, Chicago Blackhawks pa po podaljšku proti zasedbi Floridi Panthers s 3:4. 

Tampa Bay Lightning je ugnala Dallas Stars s 3:0, Boston Bruins je bil s 5:2 boljši od Buffalo Sabres, New Jersey Devils je prišel do zmage proti ekipi Philadelphia Flyers s 5:3, New York Rangers je moral priznati premoč New York Islanders z 0:4.

Brez tudi teoretičnih možnosti za uvrstitev v letošnjo končnico so ostale ekipe Philadelphie, Detroita, Columbusa, New Jerseyja, Anaheima in Buffala. Zelo slabo kaže tudi ekipi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki zaseda predzadnje mesto v razvrstitvi skupine West.

NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars         3:0
Boston Bruins - Buffalo Sabres             5:2
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers    5:3
New York Rangers - New York Islanders      0:4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins  4:5 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings    3:1
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks    4:1
Minnesota Wild - St. Louis Blues           4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Florida Panthers      3:4 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames           1:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.