Šport
13 ogledov

Ognjeni zublji pogoltnili končnico

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V severnoameriški ligi NHL je znana večina udeležencev izločilnih bojev, kjer pa letos ne bo lanskih prvakov Los Angeles Kings, za katere igre slovenski as Anže Kopitar.

Calgary je razglašene kralje iz boja za končnico izločil z izidom 3:1. Domači hokejisti so v celoti nadzorovali potek tekme ter že v prvi tretjini obračuna v razprodani dvorani Saddledome uveljavili svoj način igre. Ob koncu prve tretjine je bil izid že 2:0 za domače moštvo, v polno sta zabila Johnny Gaudreau v 13. in Jiri Hudler v 15. minuti.

''Težko je ubesediti. Zagotovo smo zelo razočarani. Je, kar je. Letos nismo igrali dovolj dobro, preveč nekonstantno. Izgubljali smo po štiri, pet tekem zapored in tega si ne smeš privoščiti. Težko je nadoknaditi v tem delu sezone. Ni veliko ekip, ki bi jim to uspelo in tudi nam se ni izšlo,'' je povedal Kopitar.

V drugi tretjini sta oba vratarja zaklenila svoja gola, kralji so sicer streljali več, a neuspešno. Prvi gol so gostje zabili šele po 45 minutah tekme, ko so po petih minutah zadnje tretjine znižali zaostanek na 1:2 z zadetkom Jordana Nolana. A domači podaljška niso dovolili. Petdeset sekund pred zvokom sirene je Hudler zadel še drugi zadetek na tekmi, ko je poslal plošček v nebranjeno mrežo kraljev za končni izid 3:1.

V zahodni konferenci tako ni več nobenih neznank o osmih udeležencih končnice prvenstva. Poslednji dve mesti za končnico sta dobili moštvi Calgaryja in Winnipega, ki si skupaj z Vancouvrom delijo 97 točk. V končnici so še Anaheim, St. Louis, Nashville, Chicago in Minnesota. Los Angeles ni dobil priložnosti za obrambo lani osvojenega naslova prvakov, ostal je prekratek za štiri točke.

Zadnjo tekmo sezone bodo kralji odigrali doma s kalifornijskimi tekmeci iz San Joseja, tekma ne bo odločala o ničemer, saj sta obe moštvi ostali zunaj končnice. Predsednikov pokal je letos pripadel moštvu New York Rangers, najboljša ekipa Vzhoda je tako postala tudi zmagovalec rednega dela lige. Udeleženci končnice iz vzhodnega dela lige so še Montreal, Tampa Bay, Washington, NY Islanders in Detroit, za poslednji dve mesti pa se borijo še tri moštva Ottawa, Pittsburgh in Boston.

Liga NHL, izidi:

Calgary Flames : Los Angeles Kings 3:1
Kopitar dva strela v okvir vrat

New York Rangers : Ottawa Senators 0:3
Florida Panthers : Boston Bruins 4:2
Tampa Bay Lightning : New Jersey Devils 4:3*
Nashville Predators : Minnesota Wild 2:4
Vancouver Canucks : Arizona Coyotes 5:0
Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 1:3
Montreal Canadiens : Detroit Red Wings 4:3*
St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 2:1
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 1:0**
Edmonton Oilers : San Jose Sharks 1:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.