Šport
33 ogledov

Đoković - Sampras v Stožicah vse bližje

NOvak Djoković Montreal četrtfinale atp Reuters
Ekshibicijski obračun med Novakom Đokovićem in Petom Samprasom v ljubljanskih Stožicah je vse bližje. Organizatorji čakajo le še pisno potrdilo.

V ljubljanski dvorani Stožice se 27. septembra obeta teniška poslastica. Organizatorji namreč čakajo le še pisno potrditev ekshibicijskega dvoboja, ko naj bi loparja prekrižala prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, in sloviti Američan Pete Sampras.

"Odločitev bo padla do konca tedna. Določene potrditve smo že dobili, ampak morajo biti zdaj poslane še pisno. Ko bo to narejeno, bomo lahko dogodek tudi uradno potrdili. V vsakem primeru pa lahko že rečem, da dogodek bo. Vsaj tako se zdi," je eden od glavnih organizatorjev Ernest Aljančič dejal za spletno stran Dnevnik.si.

Finančne podrobnosti teniškega spektakla še niso povsem jasne. Kot poroča Tenisportal.si, naj bi po neuradnih podatkih samo Đoković za takšne priložnosti dobil več kot pol milijona evrov, kar pa je precej manj od Švicarja Rogerja Federerja in Španca Rafaela Nadala, ki imata ceno milijon evrov.

"Nam bo v čast in ponos, če se bo ta dogodek zgodil, saj bi lahko tako širši javnosti pokazali, da je ta dvorana namenjena tudi za teniške dvoboje," je za Pop TV dejal Roman Jakič, direktor zavoda Šport Ljubljana, ki upravlja omenjeni objekt v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.