Šport
15 ogledov

Olimpija zmagala, Jesenice izgubile

jesenice_main_DSC2373_sps Žurnal24 main
Hokejisti v ligi Ebel so odigrali predzadnje kolo. Igrala sta tudi oba naša predstavnika. Hokejisti Jesenic so si privoščili boleč poraz proti Dunaju, medtem ko je Olimpija slavila novo zmago proti Gradcu.
 

Liga Ebel

Dunaj : Acroni 7:0
Linz : KAC 1:6
Beljak : Salzburg 7:5
Gradec : ZM Olimpija 1:6
Alba : Innsbuck 2:4

V ligi Ebel je bilo na sporedu predzadnje kolo, oba naša predstavnika sta tokrat gostovala, Jeseničani na Dunaju , Olimpija pa v Gradcu. Vendar pa se hokejisti domov vračajo s povsem različnimi občutki. Hokejisti Jesenic so na Dunaju povsem pogoreli in izgubili kar s 7:0. Jeseniška barka je bila potopljena v drugem delu, ko so domači zadeli že po 15 sekundah in nato samo še stopnjevali ritem.

V naslednjih treh minutah so zadeli še dvakrat, do 34. minute pa dodobra napolnili mrežo Roberta Kristana , ki je v drugi tretjini precej pogrešal pomoč obrambnih igralcev. Jeseničani so se pritiska otresli šele v zadnjih petih minutah druge tretjine, a nekaj lepih priložnosti jim ni uspelo spremeniti vsaj v častni zadetek, najlepšo pa je zamudil zadnja okrepitev Jarrod Skalde , ki je zgrešil prazna vrata.

Železarji so, ob slabši igri v drugem delu, igrali brez Henrika Malmströma , ki je že v prvi tretjini dobil močan udarec v stegno in predčasno končal tekmo. Zadnji del tekme ni prinesel prav posebej razburljivega hokeja, domači so Jeseničane ves čas držali v šahu. Vrata domačih so za tekmece tokrat ostala zaklenjena do konca, Dunaj je znova dokazal, da ostaja prvi favorit za osvojitev prvaka lige Ebel, za piko na i pa so Dunajčani v zadnji tretjini gostom dali še dva gola.


Hokejisti Olimpije so bili tokrat razred zase. © Dejan Mijović

 

Hokejisti Olimpije pa so se še enkrat izkazali z borbeno in učinkovito igro. Dosegli so šest zadetkov, vratar Westlund pa je klonil samo enkrat in še to v zadnji tretjini, ko je bila tekma praktično že odločena. Ljubljančani so po zmernem začetku, v prvi tretjini je zadel le Aleš Mušič , v nadaljevanju le nekoliko stopnjevali ritem. Priložnosti so imeli veliko - nenazadnje je bilo ob koncu razmerje v strelih na gol kar 57-26 za zeleno-bele -, toda na drugi gol so morali počakati do 36. minute, ko je na 2:0 povišal Egon Murič .

Vse dvome o tem, kdo bo zmagal, sta že na začetku zadnjega dela razrešila Todd Elik in veteran Nik Zupančič , nato pa so do častnega zadetka prišli tudi domači. Toda pritiska Olimpije še ni bilo konec, kar se je gostom obrestovalo ob izteku tekme, ko so v razmaku 28 sekund še dvakrat premagali vratarja Klausa Dalpiaza.

Innsbruck
je na drugi tekmi s 4:2 premagal Albo , tako da imata obe ekipi pred nedeljskim neposrednim obračunom po deset točk. Poražencu te tekme bo tako pripadlo končno osmo mesto po rednem delu in s tem obračun z Dunajčani v četrtfinalu. Zmagovalec ljubljansko-innsbruškega dvoboja pa se bo pomeril bodisi s celovškim KAC -em ali Linzem , ki še imata možnosti za osvojitev drugega mesta v zgornjem delu lestvice, medtem ko je četrtouvrščeni Salzburg že izpadel iz teh kombinacij.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.