Šport
18 ogledov

Olimpijska bakla prihaja v London

olimpijski ogenj london EPA
Olimpijska bakla bo po več kot mesecu dni potovanja po Veliki Britaniji danes prišla v London. Na londonsko znamenitost Tower of London jo bodo ob 21. uri spektakularno pripeljali s helikopterjem, po vrvi jo bo spustil kraljevi vojak, nato pa bo v trezorju utrdbe v družbi olimpijskih kolajn tudi prenočila.

olimpijske igre tower of london | Avtor: EPA EPA
Znameniti ogenj bo prenočil v Tower of London, že naslednji dan pa bo iz Greenwicha krenil na 200 milj dolgo pot po Londonu, ki se bo 27. julija končala na svečanem odprtju olimpijskih iger. Vmes ga bo, tudi do vseh londonskih znamenitosti, nosilo 982 ljudi.

Ogenj je na svoji poti prepotoval številne britanske otoke, pomudil se je tudi na Irskem, zadnji teden pa bo preživel v mestu, kjer poteka izvedba poletnih olimpijskih iger leta 2012. Organizatorji ocenjujejo, da si je na njegovi poti ogenj ogledalo približno devet milijonov ljudi. Plamen je bil na poti od 18. maja. ''Bakla bo v London prispela v spektakularnem slogu,'' je povedala Deborah Hale, ena izmed oragnizatorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.