Šport
3568 ogledov

Prva zvezdnica OI gladko odbila prošnjo nemških rokometašev

Renars Uščins Profimedia
Nemški rokometaši so ostali brez skupne fotografije z eno izmed najuspešnejših udeleženk olimpijskih iger v Parizu Simone Biles.

V nemški moški rokometni reprezentanci še vedno obujajo spomine na olimpijsko poletje v Parizu, srebrno kolajno in bivanje v olimpijski vasi. Renars Uščins je v intervjuju za Sport Bild delil prigodo, ko so se rokometaši v olimpijski kavarni želeli fotografirati z ameriško gimnastično zvezdnico Simone Biles. A želene fotografije na koncu ni dobil.

Olimpijske igre za športnike predstavljajo posebno izkušnjo. Ne le športni izzivi na tekmovališčih, olimpijsko vzdušje, navijači, prav posebno izkušnjo igre predstavljajo tudi zaradi druženja in vzdušja, ko se na igrah lahko srečajo športniki vseh možnih statusov, kategorij in panog.

Nemški rokometaši niso želeli zamuditi fotografije s Simone Biles, ameriško zvezdnico, ki je tudi v Parizu znova navdušila v športni gimnastiki. A za sebek niso izbrali najbolj primernega trenutka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Juri Knorr | Avtor: Epa Nemški rokometni reprezentant Juri Knorr. Epa
"Prišlo je do neprijetnega in smešnega trenutka. Na žalost smo jo srečali v kavarni in bili tako drzni, da smo jo prosili za fotografijo, ko je še jedla. Dobili smo košarico," je izkušnjo za Sport Bild razkril v Latviji rojeni nemški rokometaš Renars Uščins.

"Na koncu je bil Juri Knorr tisti, ki jo je vprašal. Drugi so rekli, zdaj tega ne moremo storiti. Samo šli smo mimo, Juri je bil edini, ki si je upal."

Biles je na olimpijskih igrah v Parizu pritegnila veliko pozornosti. Vsi ameriški zvezdniki, tudi Snoop Dogg, Tom Cruise in Serena Williams, so podrobno spremljali nastope 27-letnice v pariški areni Bercy in se fotografirali s sedemkratno olimpijsko prvakinjo.

Uščins v Parizu ni dobil tistega, kar si je želel, zato pa je iz Lilla prinesel žlahtno srebro. Nemška moška rokometna reprezentanca se je po zmagi proti Španiji uvrstila v finale olimpijskih iger. V boju za naslov je morala priznati premoč Dancem. Slovenija je olimpijski turnir končala na četrtem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Orto 13:35 21.avgust 2024.

    Imeli so premalo pigmenta, da bi se fotografirala z njimi.