Šport > Olimpijske igre
2764 ogledov

19-letna tekmovalka ostala brez nastopa na OI, razlog pa nadvse bizaren

Kajenje, cigareti Unsplash
Kapetanka japonske gimnastične reprezentance Shoko Miyata je ostala brez olimpijskih iger v Parizu. Telovadka je ostala brez nastopa v Franciji, ker je kršila pravila tamkajšnje panožne zveze vezana na uživanje alkohola in kajenje cigaret, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Shoko Miyata je že v četrtek zapustila pripravljalno bazo japonske reprezentance v Monte Carlu in se zaradi postopka, ki je stekel proti njej, vrnila v Tokio.

19-letna telovadka je sama priznala, da je junija po pripravah v Monaku popila alkoholno pijačo in si privoščila cigareto. S tem pa kršila japonsko zakonodajo, saj je v Deželi vzhajajočega sonca kajenje prepovedano za osebe, mlajše od 20 let.

"Iz dna srca se opravičujem zaradi tega," je v zvezi s tem povedal predsednik japonske gimnastične zveze Tadashi Fujita in se globoko poklonil vsem ostalim na zvezi, tudi trenerju Miyate Mutsumiju Haradi.

Vsaj delno razumevanje je za svojo varovanko imel Harada, ki je sicer dejal, da je šlo za nepremišljeno dejanje, a tudi, da je bila športnica v pripravah na olimpijske igre pod velikim pritiskom. "Iz dneva v dan je bila pod velikim pritiskom in prosim vse, da to skušajo razumeti," je dejal.

Miyata je na SP 2022 v Liverpoolu osvojila bronasto kolajno na gredi, v mnogoboju pa zasedla peto mesto. Tudi tokrat je sodila v krog kandidatov za kolajno.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.