Šport > Olimpijske igre
1442 ogledov

Auč! Bombač se je od bolečin zvijal na parketu, takole ga je premikastil Šved

Prekršek nad Deanom Bombač
1/3
Zajem zaslona/TV SLO2
V prvi polovici drugega polčasa rokometne tekme med Slovenijo in Švedsko se je nad Deana Bombača spravil eden od Švedov kar s komolcem. Sledila je huda kazen.

Slovenskim navijačem je ob tekmi olimpijskih iger med slovensko in švedsko rokometno reprezentanco ob vodstvu z 18:17 zastal dih, ko je na parketu obležal izkušeni, 35-letni Dean Bombač. Tega je s komolcem po hokejsko na tla zrušil Šved Jim Gottfridsson, sodnika pa sta si nemudoma odšla ogledat videoposnetek. 

Švicarska sodnika sta po ogledu posnetka Švedu pokazala rdeči in modri karton. Rdeči pomeni, da je s tekmo v tistem trenutku zaključil, zaradi nešportne poteze – namerne igre s komolcem – pa je dobil še modrega, kar pomeni takojšnjo diskvalifikacijo tudi za naslednjo tekmo švedske reprezentance.

Najpomembneje je, da se je, potem ko se je kar nekaj časa zvijal od bolečine in lovil sapo, Bombač pobral s tal in tekmo lahko nadaljeval. 

Slovenci so po fantastični borbi in izvrstnem boju v obrambi na koncu Švede premagali z 29:24. Več o tekmi si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.