Šport > Olimpijske igre
6049 ogledov

Brazilka izključena z OI zaradi kršenja pravil skupaj s svojim fantom

Ana Carolina Vieira Profimedia
Brazilska olimpijka je morala po hitrem postopku zapustiti prizorišče olimpijskih iger v Parizu. Zdaj se bo, kot pravi, posvetovala s svojimi odvetniki.

Brazilska plavalka Ana Carolina Vieira je prekinila svoj molk po izključitvi z olimpijskih iger v Parizu. Njene olimpijske sanje so se končale po sporu z Brazilsko zvezo za vodne športe (CBDA), potem so jo skupaj z njenim fantom Gabrielom Santosom, prav tako članom olimpijske reprezentance, zasačili, kako sta se sredi noči poskušala odtihotapiti iz olimpijske vasice, da bi se naužila nočnega življenja v Parizu.

Viera in Santo sta poskušala po izpadu brazilske ženske štafete na 4 x 100 m prosto na skrivaj in brez dovoljenja zveze zapustiti olimpijsko vasico, a so ju pri tem ujeli člani brazilske odprave.

Vnel se je buren prepir, med katerim naj bi bila brazilska plavalka žaljiva in agresivna do predstavnikov zveze, zaradi česar so jo predčasno poslali domov.

Po besedah brazilske krovne zveze je bil odziv olimpijke "agresiven in nespoštljiv".

 | Avtor: Instagram Instagram

"Brazilska zveza za vodne športe ter Brazilski olimpijski komite sta se odločila sankcionirati oba športnika, ki sta poskušala brez dovoljenja zapustiti olimpijsko vasico. Za povrhu je Ana Carolina Vieira odločitvi plavalnega komiteja oporekala na nespoštljiv in agresiven način. Zaradi tega je bil Gabriel Santos kaznovan z opozorilom, Ana Carolina Vieira pa s takojšnjo izključitvijo z olimpijskih iger," so sporočili Brazilci.

Zdaj se je oglasila tudi kaznovana tekmovalka, ki obtožbam oporeka in trdi, da ni naredila ničesar narobe. Povedala je tudi, da je na Brazilski olimpijski komite podala prijavo zaradi domnevnega nadlegovanja s strani plavalne zveze, ki pa je bila v celoti prezrta.

"Pustiti sem morala vso svojo lastnino. Moje stvari so še vedno v olimpijski vasici, na letališče sem odšla v kratkih hlačah. Trenutno sem na Portugalskem, od koder potujem v Recife in nato v Sao Paulo. Povsem sem nemočna, nimam dostopa do ničesar in z nikomer se nisem mogla pogovoriti o tem. Naročili so mi, naj kontaktiram olimpijski komite, toda kako že? Podala sem prijavo o nadlegovanju, a se ni nič zgodilo. Pogovorila se bom z odvetniki. Obljubim, da bom razkrila čisto vse. Žalostna sem in nervozna, po drugi strani pa mirna, ker vem, kdo sem in kakšne so moje vrednote."

Kar zadeva njeno kršitev, je vodja plavalne ekipe Gustavo Otsuka za Reuters dejal: "V Pariz nismo prišli na počitnice, temveč smo tukaj za Brazilijo in za njenih 200 milijonov davkoplačevalcev, ki delajo za nas. Ni prostora za šalo. Ubrala je povsem napačen pristop za izražanje svojega nezadovoljstva."

 | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • SlavkoKrizman 11:43 01.avgust 2024.

    Sta želela malo naokoli in morata spakirat....Medtem pa pedofili in posranci, ki tepejo ženske nemoteno nastopajo....FUCK IOC