Šport > Olimpijske igre
329 ogledov

Brez prave opreme in z roko v žepu do srebrnega odličja

Dikec X
Sproščeni turški strelec Yusuf Dikec je nemudoma postala prava zvezda socialnih omrežij.

Turški strelec Yusuf Dikec, ki je v torek skupaj s sotekmovalko Sevval Ilyada Tarhan osvojil srebrno medaljo med mešanimi ekipami v disciplini zračna pištola na 10 metrov, je na socialnih omrežjih postal prava senzacija.

Širijo se namreč posnetki njegovega sproščenega nastopa, ki ga je opravil brez kakršnekoli zaščitne opreme in z roko v žepu.

Strelci na tekmovanjih običajno nosijo zaščitna očala, slušalke oziroma glušnike in zaščitna oblačila. Večina tekmovalcev z zračno pištolo sicer nastopa v običajnih oblačilih, vendar z očali in zaščito za ušesa. Sodobna oprema daje vtis, da je za sodelovanje na tekmovanju potrebna visoka tehnologija.

Dikec pa je nosil le očala, in to vsaj na videz običajna. Kljub temu je 51-letni strelec prišel do finala, v katerem je turška dvojica s 14:16 izgubila proti Zorani Arunović in Damirju Mikcu iz Srbije. To je bila tudi prva olimpijska medalja v strelstvu za Turčijo.

Sproščeno obnašanje turškega tekmovalca so opazili tudi vplivneži na socialnih omrežjih, na primer poslovnež in milijarder Elon Musk. O tem poroča tudi vse več medijev, ki navajajo različne komentarje uporabnikov, med drugim to, da je bil Dikec na tekmovanju videti kot božanstvo med smrtniki.

Dikec je sicer po poklicu policist. Na olimpijskih igrah tokrat sodeluje tretjič. Svoje največje uspehe do letos je dosegel med letoma 2013 in 2016, ko je bil dvakrat svetovni prvak, petkrat evropski prvak in zmagovalec sredozemskih iger.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.