Šport > Olimpijske igre
2084 ogledov

Kaj je rekel?! Član Dream Teama ogorčen nad izjavo Srba

Chris Mullin Profimedia
Legendarni član originalnega sanjskega moštva se je norčeval iz selektorja srbske košarkarske reprezentance.

Nekdanji ameriški reprezentant Chris Mullin se je odzval na izjave srbske selektorja Svetislava Pešića, da je aktualna ameriška reprezentanca boljša ekipa od originalnega Dream Teama iz leta 1992.

Ameriško sanjsko moštvo, za katerega so takrat med drugimi igrali Michael Jordan, Magic Johnson in Larry Bird, sicer velja za najboljšo košarkarsko ekipo vseh časov.

Originalni Dream Team je leta 1992 prepričljivo osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah v Barceloni, kjer je nasprotnike v povprečju premagoval z več kot 43 točkami razlike. V sanjskem moštvu so bili poleg že omenjenih velikanov košarkarske igre še John Stockon, Clyde Drexler, Scottie Pippen, Charles Barkley, Karl Malone, Patrick Ewing, Christian Laettner, David Robinson in Mullin.

ZDA bodo na OI v Parizu, kjer jih v uvodnem krogu skupinskega dela čaka obračun s Srbio, prav tako zaigrale v udarni zasedbi, saj so se lovu na 17. naslov olimpijskega prvaka priključila nekatera največja ime NBA košarke, kot so LeBron James, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adeabyo, Anthony Davis in Derrick White.

"Ameriška reprezentanca je močnejša od Dream Teama iz leta 1992. Na tistem turnirju sem bil z nemško reprezentanco (kot trener, op. a.) in spominjam se, da nihče ni mogel verjeti, da takšna ekipa sploh lahko obstaja. A to je bilo leta 1992, zdaj pa smo v letu 2024 in njihova aktualna ekipa je še boljša," je dejal Pešić.

Svetislav Pešić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na račun srbskega selektorja se je norčeval član originalnega sanjskega moštva Chris Mullin, ki meni, da Pešić potrebuje lekcijo iz zgodovine. "Ja, seveda, to pravi zato, ker mora igrati proti tej ekipi (smeh, op. a.). Kdo je sploh ta tip? Poiskal ga bom v Parizu. Se bova imela o čem za pogovarjati. Moral bi se zbuditi, morda skočiti v srbsko morje, da se predrami. Morda se bova srečala, mu bom dal lekcijo iz zgodovine."

Ker Srbija nima prostega dostopa do morja, so mnenja o tem, ali je šlo pri Mullinovi izjavi za nepoznavanje geografije ali provokacijo, deljena.

Na vprašanje, kako bi se razpletel dvoboj med aktualno ameriško reprezentanco in sanjskim moštvom iz leta 1992, je Mullin odvrnil: "Mislim, da je jasno, vendar bom sodbo raje prepustil drugim. Odgovor pa tako ali tako že poznate."

Chris Mullin | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.