Šport > Olimpijske igre
223 ogledov

Danes več slovenskih vrhuncev na OI v Parizu

Slovenija rokomet Epa
Drevi bodo vse uči uprte v slovenske rokometaše, ki se bodo na tekmi z Norvežani potegovali za uvrstitev v polfinale olimpijskega turnirja.

Na olimpijskih igrah v Parizu bo danes več slovenskih vrhuncev. Moško rokometno reprezentanco ob 21.30 na stadionu Pierre Mauroy v Lillu čaka četrtfinalna tekma proti Norveški. Atleta Kristjana Čeha ob 20.25 čaka finale v metu diska, še pred tem, ob 18.15, pa bo v finalu skoka s palico nastopila Tina Šutej.

Čeh, ki je v zadnjih treh letih nanizal vrhunske izide, je v ponedeljkovih kvalifikacijah zasedel deveto mesto, a pravi, da je pripravljen za finale. Šutej je v kvalifikacijah preskočila 4,40 metra in končala na 12. mestu.

Kristjan Čeh Pariz 2024 | Avtor: Facebook Kristjan Čeh na tekmovališču v Parizu. Facebook

Tekmovanje na olimpijskih igrah danes začenjata golfistki Ana Belac in Pia Babnik, čaka ju prvi dan štiridnevnega tekmovanja. Plezalca Luko Potočarja čaka drugi del polfinala v kombinaciji - težavnost, pred kajtarjem Tonijem Vodiškom pa so štirje plovi v razredu formula kite, slovenski tekmovalec je trenutno na prvem mestu.

Danes bodo podelili 23 kompletov odličij. Na sporedu bodo tudi ostale tri moške četrtfinalne rokometne tekme, četrtfinalne tekme v ženski košarki in v moškem vaterpolu ter polfinalni tekmi v moški odbojki.

V Slovenski hiši v Parizu agencija Spirit ob 11. uri pripravlja dogodek Slovenski poslovni prvaki na olimpijskih igrah, na katerem bodo ob navzočnosti predstavnikov več kot 20 slovenskih podjetij govorili o poslovnih priložnostih v Sloveniji in Franciji.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.