Šport > Olimpijske igre
1165 ogledov

Fantastični Slovenci na krilih Janca, Vlaha in Ferlina zmleli Švede!

Blaž Janc proti Švedom Profimedia
Slovenska rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah v tretjem krogu s fantastično borbo premagala švedsko izbrano vrsto (29:24).

Slovenija je tako zabeležila še drugo zmago, v ponedeljek je četa selektorja Uroša Zormana premagala Hrvaško. V prvem krogu so Slovenci po slabšem drugem polčasu izgubili s Španijo. Slovenci so z drugo zmago storili veliki korak k napredovanju v izločilne boje.  V petek se bodo pomerili z Japonsko, v nedeljo pa z Nemčijo.

1/10
Profimedia

Če so v prvem polčasu se Švedi po zaostanku z 6:11 še uspeli vrniti – prvi polčas se je zaključil z vodstvom Slovenije s 15:14 –, pa so na začetku drugega polčasa Slovenci uspeli narediti razliko in se odlepiti na varno prednost (25:20). Te niso več izpustili iz rok in se na koncu veselili zmage z 29:24. 

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Blaž Janc z desetimi in Aleks Vlah z osmimi goli, medtem ko je vratar Klemen Ferlin zbral devet obramb, nekatere od njih v prelomnih trenutkih dvoboja. Omenjeni trio je blestel že na tekmi s Hrvaško.

Na današnjih tekmah v skupini A je Hrvaška premagala Nemčijo z 31:26, Španija pa Japonsko s 37:33. Po treh tekmah so Slovenija, Hrvaška, Španija in Nemčija zbrale po štiri, Švedska dve točki, Japonska pa je brez njih.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1