Šport > Olimpijske igre
306 ogledov

FOTO: Olimpijci so doma, tako ste jih sprejeli v Ljubljani

sprejem olimpijcev Saša Despot
Slovenski olimpijci so se po koncu olimpijskih iger v Parizu danes še zadnjič zbrali kot ekipa. Po sprejemu pri predsednici države Nataši Pirc Musar jih je čakal še sprejem na Kongresnem trgu. Utrinke z dobitniki medalj in preostalimi olimpijci si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Slovenski športniki in športnice, ki so nastopili na olimpijskih igrah v Parizu, so se še zadnjič kot ekipa podružili v centru Ljubljane, kjer so na osrednjem sprejemu reprezentance pozdravili zveste navijače in se jim zahvalili za podporo.

Sprejem olimpijske reprezentance je tradicionalni dogodek, ki združi celotno olimpijsko reprezentanco Slovenije, na katerem se imajo možnost navijači, družine in prijatelji pokloniti svojim športnim herojem. Tokrat so največji aplavz in navdušenje poželi trije dobitniki odličij iz francoske prestolnice, zlati judoistka Andreja Leški in plezalka Janja Garnbret ter srebrni kajtar Toni Vodišek.

1/22
Saša Despot

Sprejem se je začel s pozdravom in govorom ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Sledilo je nekaj utrinkov iz Pariza, nato pa so se na oder zvrstili olimpijci iz Francije, ki so navijačem predstavili svojo pariško izkušnjo. Na letošnjih igrah je sicer nastopila najštevilčnejša reprezentanca v zgodovini z 90 športniki in športnicami.

Olimpijce in navijače je nato nagovoril še predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac. "Danes je Ljubljana zaradi vas središče olimpijskega sveta, ne Pariz. Izredno sem vesel, da vam lahko spregovorim danes, ko slavimo športne uspehe. A ni čas za velike besede, ampak predvsem je pravi trenutek za velik poklon in aplavz vsem našim olimpijcem, ki so fantastično zastopali barve Slovenije v Parizu 2024."

"Bile so to res izjemne igre. Ne samo, ker so bile v Parizu, prizorišča so bila blizu ljudem, dogajalo se je blizu znamenitosti, ki jih poznamo iz drugih zgodb. Tokrat je bila v olimpijskem Parizu ponovno zelo uspešna in številčna tudi Slovenija. Devetdeset športnikov in športnic, ki so ponovno posegali po zvezdah, lepih uspehih in spet potrdili, da je Slovenija vrhunska športna velesila," je nadaljeval predsednik.

"Imeli smo tudi slovensko hišo, kjer smo se veselili športnih uspehov, predstavljali smo Slovenijo in res je bilo lepo, še posebej, kadar smo bili skupaj športniki, navijači, partnerji in tako naprej," je še dodal Bobinac, ki se je še zahvalil navijačem za podporo v športu.

Na navdušenje prisotnih so nato na oder zakorakali še dobitniki medalj, ti so na velikem zaslonu podoživeli zmagovite olimpijske trenutke izpred nekaj dni in se zahvalili svojim privržencem.

Navijače in gledalce je vmes in na koncu zabavala tudi glasbena skupina Šank Rock.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.