Šport > Olimpijske igre
886 ogledov

Odličen polfinale, precej slabši finale za Evo Alino Hočevar

Eva Alina Hočevar Profimedia
Po uspešnih torkovih kvalifikacijah se je na pariških brzicah v boju za najvišja mesta merila kanuistka Eva Alina Hočevar. Ta je odlično opravila s polfinalno vožnjo, nato pa so se ji v finalu prikradle številne napake. Zaključila je na devetem mestu.

Eva Alina Hočevar je brez napake oz. dotika opravila s polfinalom slaloma kanuistične preizkušnje na divjih vodah. S tem si je zagotovila finalno vstopnico, v finalu pa so se ji prikradle številne napake, s čimer je bilo konec sanj o olimpijski medalji. V finalu je Slovenka zabeležila šest sekund slabši čas kot v polfinalu, in sicer se je ura zaustavila pri 115,48 sekunde. Vlogo prve favoritinje je potrdila Avstralka Jessifa Fox (čas 101,06) in tako zlatu v kajaku z letošnjih OI dodala še zlato v kanuju. Odlično je v finalu odpeljala tudi Nemka Elena Lilik, ki sicer v polfinalu ni navdušila. Tokrat je osvojila drugo mesto z zaostankom + 2,48 sekunde, tretje pa je pripadlo Američanki Evy Leibfarth. Ta je sicer za zmagovalko zaostala kar + 8,89 sekunde. 

Hočevar je v polfinalu zabeležila čas 109,22 sekunde (ta čas bi v finalu zadoščal za bronasto medaljo!). To je na koncu v polfinalu zadostovalo za četrto mesto, pred njo so se zvrstile le mlada Čehinja Gabriela Satkova ter izjemna Jessica Fox in Andorka Monica Doria Vilarrubla. Hočevar je za zmagovalko polfinala zaostala za 3,67 sekunde, prve tri kanuistke pa so se zvrstile v zgolj 98 stotinkah sekunde. 

V finalu so nastopile še Švicarka Alena Marx, Ukrajinka Viktorija Us, Američanka Evy Leibfarth, Brazilka Ana Satila, Britanka Mallory Franklin, ki je na prejšnjih igrah osvojila srebro, Nemka Elena Lilik, Slovakinja Zuzana Pankova, Andorka Monica Doria Vilarrubla, Avstralka Jessica Fox ter Čehinja Gabriela Satkova, ki je bila najhitrejša tako v kvalifikacijah kot polfinalu. Tudi Čehinja je v finalu pregorela in na koncu vpisala šele sedmo mesto. Hočevar je preizkušnjo končala na devetem mestu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.