Šport > Olimpijske igre
101 ogledov

Kauzer: Kolajne ne bom napovedoval

Peter Kauzer Profimedia
V Parizu se bodo v četrtek sklenila olimpijska slalomska tekmovanja v kajaku in kanuju na divjih vodah. Zadnje kolajne bodo namenjene kajakašem. Med polfinalisti je tudi Peter Kauzer, njegovi navijači pa upajo, da bo veslal tudi v finalu.

Hrastničan kolajno z olimpijskih iger že ima, v Riu je bil drugi, želi si še eno, a se zaveda, da bo do nje težko priti. V kvalifikacijah ni navdušil, v hudi pripeki se ni dobro počutil, a zaradi tega se ni posebej obremenjeval, zavedal se je, da ga v četrtek čaka nova tekma.

"In to na težji progi, ki smo jo pri kanuistih dobro preučili. Da je proga zahtevna, je prav, olimpijska mora biti. Vsekakor bodo nekaj pomagale izkušnje, teh pa imam kar veliko. Kolajne ne bom napovedoval, konkurenca je zelo strnjena, vsaka manjša napaka te oddalji od vrha. Jaz si želim predvsem to, da v cilj pridem s čim manj napakami. Kam me bo to pripeljalo, pa bomo videli," je v napovedih previden 40-leni kajakaški veteran.

Naslov prvaka iz Tokia bo branil Čeh Jiri Prskavec, na startu bo tudi prvak iz Ria Britanec Joseph Clarke. Omenjena bosta lovila zgodovinski dosežek, saj do zdaj še nihče ni osvojil dveh zlatih olimpijskih kolajn.

Poleg omenjenih in Kauzerja med favorite sodijo še Italijan Giovanni di Gennaro, Slovak Jakub Grigar, predvsem pa domačin Titouan Castryck, prepričljivo najboljši v kvalifikacijah. Že kanuist Nicolas Gestin je dokazal, da so Francozi dobro preučili domačo progo in da se na njej odlično znajdejo.

Od slovenskih kajakašev ima na olimpijskih igrah poleg Kauzerja odličje še Andraž Vehovar, ki je bil drugi v Atlanti leta 1996.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.