Šport > Olimpijske igre
50 ogledov

Kraljica gimnastike ponovno zasedla svoj prestol

Simone Biles Profimedia
Simone Biles se je v Parizu vrnila nazaj na olimpijski prestol.

Ameriška gimnastična zvezdnica Simone Biles je kljub težavam na dvovišinski bradlji v finalu olimpijskega mnogoboja upravičila pričakovanja in se osem let po Riu 2016 vrnila na olimpijski prestol. Skupno je to zanjo šesta zlata kolajna z OI in obenem po ekipni zmagi z reprezentanco ZDA še druga zlata v Parizu.

Štirikratna olimpijska prvakinja iz Ria 2016 Biles je v vnovič do zadnjega kotička razprodani dvorani Bercy zmago slavila z 59,131 točke, srebrna je bila tako kot na igrah v Tokiu Brazilka Rebeca Andrade (57,932).

Medtem pa je branilka naslova, Američanka Sunisa Lee (56,465) dobila dvoboj za bronasto kolajno in le za dobro desetinko točke ugnala Italijanko Alice D'Amato (56,333). Peta je bila komaj 17-letna v Franciji rojena Alžirka Kaylia Nemour (55,899), ki živi in trenira v državi gostiteljici iger, a je zaradi spora z zvezo zamenjala državljanstvo.

Simone Biles | Avtor: Profimedia Profimedia

Biles je pri 27 letih postala najstarejša ženska, ki je zmagala v finalu mnogoboja na OI od leta 1952 ter tudi prva telovadka z olimpijskim zlatom v mnogoboju v razmaku osmih let.

Njenih šest zlatih medalj pa obenem pomeni, da se približuje olimpijskemu rekordu najuspešnejše olimpijke v zgodovini doslej, devetim zlatim sovjetske telovadke Larise Latinine (1956 - 1964).

* Gimnastika, športna, finale mnogoboja, ženske:
ZLATO:  Simone Biles (ZDA)
SREBRO: Rebeca Andrade (Brazilija)
BRON:   Sunisa Lee (ZDA)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice