Šport > Olimpijske igre
4225 ogledov

Lebron James si s to potezo zagotovo ni pridobil navijačev

LeBron James X
Gesto so v Parizu med olimpijskimi igrami posnele kamere, zvezdnik ameriške košarkarske reprezentance deležen številnih kritik.

Ameriška košarkarska reprezentanca je v Parizu osvojila zlato medaljo, a se je zanjo morala pošteno potruditi. Najprej so Američane v polfinalu olimpijskega turnirja pošteno namučili Srbi, ki so vodili večji del tekme, nato pa so drago svojo kožo v finalu prodali še domačini Francozi. A eden tistih, ki je v ključnih trenutkih potegnil voz ameriške reprezentance, je bil 39-letni LeBron James.

Toda če si je s svojimi predstavami zdaj že dodobra sivobradi James prislužil marsikaterega novega navijača, pa ga s potezo, ki je hitro zaokrožila po spletu, zagotovo ni. Na družbena omrežja je namreč pricurljal posnetek, s katerega je razvidno, kako nespoštljivo se je LeBron soočil z mladim navijačem.

Njegovo obnašanje je težko razumljivo, še posebej zato, kar je storil le nekaj trenutkov pozneje. S posnetka je razvidno, da LeBron skupaj z ženo Savannah vstopa v eno od luksuznih pariških restavracij, da bi proslavil osvojitev zlate medalje, ki jo je imel odeto okoli vratu. Kmalu zatem, ko je James izstopil iz avtomobila, je do košarkarja pristopil mlad fant in se želel z njim fotografirati. Toda James tega ni dovolil. Še več: iztegnil je roko in z jasno kretnjo pokazal, da si tega ne želi ter kričal nanj: "Stop, stop, stop, ne počni tega."

Ta poteza LeBrona Jamesa ni naletela na odobravanje na družbenih omrežjih, Američan je požel precej kritik. "Srce me boli za tega otroka," je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja X. "Najprej je kričal na majhnega otroka, čez 10 sekund pa je že pričel plesati," je dodal drugi. 

Za samega Jamesa je bil to sicer še tretji naslov olimpijskega prvaka. Pred tem jo je osvojil tudi v Pekingu in Londonu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:48 13.avgust 2024.

    Uf drama pa to

  • ico8 07:42 13.avgust 2024.

    Tega trikrat zganega zumborasista se americani ne marajo🤮💩💩💩