Šport > Olimpijske igre
520 ogledov

Neuničljivi LeBron pri 39 letih do novega prestižnega priznanja

LeBron James Epa
Ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James je prejel priznanje za najkoristnejšega igralca olimpijskega turnirja.

LeBron James je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja olimpijskega turnirja v Parizu, je objavila Mednarodna košarkarska zveza. Poleg Jamesa je bil v idealno peterko olimpijskih iger izbran njegov soigralec v zlati ameriški ekipi Stephen Curry, ter Francoz Victor Wembanyama, Srb Nikola Jokić in Nemec Dennis Schröder.

Devetintridesetletni veteran James je bil zelo dober na vseh tekmah turnirja, v izjemno izenačeni polfinalu tekmi proti Srbiji pa je dosegel svoj drugi trojni dvojček na OI s 16 točkami, 12 skoki in 10 podajami. Je eden od zgolj štirih igralcev, ki mu je to uspelo v olimpijski zgodovini.

LeBron James | Avtor: Epa Epa

Poleg Jokića na teh OI je na prejšnjih pred tremi leti v Tokiu to zmogel še slovenski zvezdnik Luka Dončič, Slovenija je prejšnji turnir končala na četrtem mestu in se na letošnjega ni uvrstila, ter Saša Belov v dresu nekdanje Sovjetske zveze.

Curry je z izjemno predstavo prevesil tehtnico na zmago ZDA nad Srbijo v polfinalu, ko je med drugim zadel devet trojk za 36 točk, nato pa je v finalu proti Franciji poskrbel, da se tekmeci njegovi ekipi niso približali v zaključku, skupaj pa je v finalu zadel osem trojk za 24 točk.

Čeprav ima šele dvajset let je bil na svojih prvih igrah Wembanyama prvi strelec francoskega moštva s 15,8 točke na tekmo, dodal je po 9,7 skoka na dvoboj in je bil 26 točkami, sedmimi skoki in dvema podajama izjemen tudi v finalu proti ZDA. Zato je bil izbran za vzhajajočo zvezdo turnirja.

Jokić je vodil Srbijo na poti do brona s povprečjem 18,8 točke, 10,7 skokov, 8,7 podaje, dvema ukradenima žogama in eno blokado na tekmo. V dvoboju za bron proti svetovnim prvakom iz Nemčije je vpisal trojni dvojček z 19 točkami, 12 skoki in 11 podajami. Na drugi strani je imel v nemški vrsti Schröder povprečje 17,2 točke in 7,5 podaje na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.