Šport > Olimpijske igre
12756 ogledov

Legendarnemu smučarju po hitrem postopku odvzeli olimpijsko baklo

Neureuther Profimedia
Nekdanji smučarski zvezdnik Felix Neureuther je delil zabavno prigodo z olimpijsko baklo.

Nekdanji vrhunski alpski smučar Felix Neureuther je za nemške medije opisal zanimivo izkušnjo z olimpijsko baklo na prizorišču iger v Parizu. Nemški športni poznavalec je v francosko prestolnico pripotoval kot strokovni komentator televizijske mreže ARD. 

V dneh pred otvoritveno slovesnostjo iger v Parizu so z ekipo snemali televizijski prispevek v Louvrski palači, kjer se je nekdanji specialist za tehnične discipline povsem nepričakovano znašel v bližini olimpijske bakle.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ker ni želel zamuditi edinstvene priložnosti, je mlajšo predstavnico organizacijskega odbora vprašal, če bi lahko za trenutek pridržal olimpijsko plamenico. Odgovor je bil pritrdilen, čeprav varnostnik ob tem ni kazal pretiranega navdušenja.

"Odvil se je nor scenarij. Snemali smo v Louvru in že to je noro, da smo sploh prišli zraven. Povedati moram, da se je to zgodilo pred dnevi, ko varnostni pregledi še niso bili tako strogi," je pojasnil nekdanji smučar.

Neureuther | Avtor: Profimedia Profimedia
"Bili smo v Louvru, kjer so potekale priprave na odprtje olimpijskih iger. Tam sem opazil dekle, ki je v rokah držalo baklo, ob njej pa je bil varnostnik. Pristopil sem in vprašal, če je to bakla za otvoritveno slovesnost. Odvrnila mi je, da ja," je povedal 40-letnik.

"Vprašal sem jo, če jo lahko primem v roke," je nadaljeval Neureuther. "Potem sem z baklo stekel mimo. Takoj sem imel občutek, da je to nekaj zelo posebnega. Ko se mi je začela približevati kamera, je varnostnik ugotovil, da to bržkone ni bila najboljša ideja, zato mi je dejal, naj preneham."

Povezovalka programa Esther Sedlaczek je v navezavi na slišano izrazila skrb za varnostnikovo usodo. "Mogoče bo zaradi tega kdo izgubil službo, nikoli se ne ve," je dejala. Toda Neureuther je njene strahove hitro pomiril. "Ne, ne, njegova služba je varna," je zatrdil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.