Šport > Olimpijske igre
1284 ogledov

Odločitev o prvem polfinalistu padla šele po podaljšku

Španija rokomet Profimedia
Prvi četrtfinalni obračun rokometnega turnirja v Parizu se je končal z minimalno zmago španske reprezentance, ki je po podaljšku z 29:28 strla odpor Egipta.

Španska moška rokometna reprezentanca je prva polfinalistka olimpijskega turnirja v Franciji. Španci so danes na stadionu Pierre Mauroy v Lillu v prvem četrtfinalnem obračunu po podaljšku z 29:28 (8:12, 25:25) premagali Egipt.

Španci so v četrtfinale napredovali kot tretji iz slovenske skupine A, po treh zmagah in dveh porazih. Egipčani so po treh zmagah, remiju in porazu končali na drugem mestu v skupini B.

Španija rokomet | Avtor: Epa Epa

Ob koncu prvega polčasa, ki ni prinesel veliko zadetkov, so si Egipčani, četrti iz Tokia 2021, priigrali štiri gole naskoka. Španci, bronasti iz OI 2021, 2008 in 1996, so v drugem polčasu lovili rokometaše iz dežele faraonov in izenačili tik pred koncem ter izsilili podaljšek.

V izenačenem podaljšku so nato dvakratni svetovni prvaki Španci slabe pol minute pred koncem po sedemmetrovki Aleixa Gomeza povedli z golom prednosti. Egipčani so imeli napad za izenačenje, a je Špance z obrambo rešil vratar Gonzalo Perez de Vargas.

Gomez je bil z devetimi goli tudi najboljši španski strelec, šest golov je dodal Ian Tarrafeta. Pri Egiptu je osem golov dosegel Yehia Eldera, šest pa Seif Eldera.

Španci bodo v petkovem polfinalu igrali proti zmagovalcu dvoboja med Nemčijo in Francijo, ki se bo začel danes ob 13.30. Zvečer sledita še preostala četrtfinalna dvoboja, ob 17.30 bodo igrali Danci in Švedi, ob 21.30 pa se bodo slovenski rokometaši pomerili z Norvežani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.