Šport > Olimpijske igre
860 ogledov

Olimpijski prvaki klonili le proti Slovencem

odbojka olimpijske igre finale Francija Poljska
1/2
Profimedia
Francoska odbojkarska reprezentanca je pred domačimi navijači ubranila naslov olimpijskih prvakov.

V velikem finalu je bila za zlato odličje s 3:0 (19, 20, 23) v nizih boljša od Poljakov, ki so se morali zadovoljiti s srebrom.

Francozi so danes prikazali najboljšo predstavo na tem turnirju. Tekmeca so zlomili predvsem v zaključkih nizov po zaslugi izjemnih servisov in sprejema.

Stari in novi olimpijski prvaki so se v predtekmovanju precej namučili z reprezentanco Srbije, ki so jo premagali s 3:2. Nato so premagali Kanado s 3:0 in izgubili proti Sloveniji z 2:3. Precej bolje so zaigrali v izločilnih bojih, kjer so se v četrtfinalu s 3:2 namučili z Nemci, a nato v polfinalu s 3:0 odpihnili Italijane.

odbojka olimpijske igre finale Francija Poljska | Avtor: Profimedia Profimedia

Eden ključnih mož ni pokazal vsega, kar zna

Poljakom tokrat ni šlo vse tako gladko kot v četrtfinalu proti Sloveniji. Pri Poljski se danes ni pretirano izkazal Wilfred Leon, ki je dosegel zgolj devet točk. Poljaki so v predtekmovanju premagali Brazilijo in Egipt ter izgubili z Italijani. Največ pa so prikazali ravno v četrtfinalu proti Sloveniji. V polfinalu so s 3:2 v nizih izločili ZDA.

Pri galskih petelinih je bil s 17 točkami najuspešnejši Jean Patry, 11 jih je dodal Trevor Clevenot, pri Poljakih je bil z desetimi točkami najučinkovitejši korektor Bartosz Kurek.

Bron so osvojili Američani, ki so v petek prav tako s 3:0 v nizih premagali Italijane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:02 10.avgust 2024.

    Pa saj je jasno, če naši odbojkarji igrajo neobremenjeni imperativa zmage, potem lahko premagajo katero koli reprezentanco na svetu!