Šport > Olimpijske igre
3163 ogledov

Slovenka besna: "Ne vem, zakaj trener ni naredil česa ... sledil je šok!"

Kaja Kajzer Anže Malovrh/STA
Slovenska judoistka je po zmedi na tatamiju izgubila v prvem krogu tekmovanja olimpijskih iger v Parizu.

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na olimpijskih igrah v Parizu v kategoriji do 57 kg nastope končala po prvem dvoboju. Njena prva tekmica je bila Izraelka Timna Nelson Levy, ki ji je po obdobju neaktivnosti v protinapadu uspelo doseči met za vazari.

Slovenka, letos evropska podprvakinja v Zagrebu, je imela izjemno zahteven žreb. Že v uvodu se je pomerila s staro znanko iz Izraela, ki je bila letos na Hrvaškem sicer tretja, v preteklih dveh letih pa je osvojila tudi zlato in srebro na prvenstvu stare celine.

A tudi morebitno nadaljevanje bi bilo izjemno težko, saj je v drugem krogu zmagovalko dvoboja čakala korejska svetovna prvakinja Mimi Huh.

Kaja Kajzer | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA
Kajzer je dvoboj začela zelo dobro in tekmici po minuti borbe izsilila prvo kazen, slabo minuto in pol kasneje pa še drugo. Odločilna je bila akcija minuto in pol pred koncem, kjer je Izraelka izvedla protinapad, nato pa z zakasnitvijo prejela vazari, kar je Ljubljančanka spregledala in v končnici sploh ni napadala za izenačenje.

"Seveda se sekiram. Nisem vedela, kaj se je zgodilo, nisem videla, da izgubljam. Tudi trener ni reagiral, bil je miren. Jaz sem gledala samo čas, da bi tekmica morda dobila še eno kazen. Če bi vedela, da sem zadaj, bi šla vanjo, bi spremenila borbo, tako pa sem se držala nazaj. Na koncu je sledil samo šok. Ne vem, zakaj trener ni naredil česa," povedala slovenska tekmovalka, ki je na prejšnjih igrah v Tokiu zasedla peto mesto.

Kot še pravi, je imela zaradi zbijanja telesne teže dan pred tekmo kar nekaj zdravstvenih težav, a danes se je počutila dobro. "V borbo sem šla normalno. Imam tudi nekaj težav s poškodbami, a smo vse uredili tako, da lahko nastopam. Vse to me ni oviralo, ta dvoboj bi morala dobiti. In ne, nisem razočarana, jezna sem." Zdaj, dodaja Kajzer, se mora od tega dvoboja, pa tudi od juda, najprej dobro spočiti.

"Kaja je začela zelo dobro. Kljub temu, da so kazni dosojali pozno, je neprekinjeno napadala. Izraelka ni imela pravega napada celo borbo, izvedla pa je tisto kontro. Kaja pa je bila očitno res tako osredotočena, da ni videla, da izgublja. To se zgodi," pa je povedal trener Luka Kuralt.

"Če je rekla, da ni vedela, očitno ni vedela. Ostalo je bilo odlično, zgodila pa se je ta napaka. Jaz sem ji vpil, da zaostaja in naj napade, a očitno je to preslišala," je o borbi in svoji reakciji še dejal Kuralt.

Na kratko pa se je ozrl tudi v torkov program, v katerem bo nastopila trenutno najboljša slovenska tekmovalka Andreja Leški. "Andreja je zelo osredotočena, je prava in ve, kaj hoče. Upam, da se bo to pokazalo jutri na blazini. Izziv je zahteven. Gre za tekmo, ki je na sporedu enkrat na štiri leta in lahkih tekmic ni. Ker je nosilka, se bo vsaj v uvodu izognila najboljšim, če bo šlo vse po načrtu, pa jih bo srečala v nadaljevanju."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.