Šport > Olimpijske igre
2396 ogledov

Slovenka povedala vse, kar ji leži na duši: "Ne zaslužimo si tega"

Ana Gros Profimedia
Slovenske rokometašice si po mnenju kapetanke Ane Gros ne zaslužijo takšnega odnosa, kakršnega so bile s strani dela slovenske javnosti deležne ob neuspehih na olimpijskih igrah v Parizu.

Slovenske rokometašice so s porazom proti Švedinjam v zadnjem delu skupinskega dela končala z nastop na letošnji 33. olimpijadi v Parizu. Na svojem premiernem olimpijskem nastopu so osvojile zadnje mesto v skupini A, na petih tekmah so dosegle eno zmago in doživele štiri poraze.

Tekmovanje v francoski prestolnici so odprle s porazom proti  Dankam z 19:27, v drugem dvoboju pa so bile boljše od Južnokorejk s 30:23. V zadnjih treh tekmah so doživele tri poraze: najprej so visoko izgubile proti Nemkam z 22:41, nato proti Norvežankam z 22:29, olimpijsko premiero pa so sklenile z borbeno predstavo proti Švedinjam, ki so slavile s 27:23.

Po izpadu v skupinskem delu je črto pod krstni olimpijski nastop potegnila kapetanka reprezentance in slovenska zastavonoša na odprtju OI Ana Gros, ki je izrazila zadovoljstvo in ponos ob uvrstitvi na tako prestižno tekmovanje ter del slovenske javnosti okrcala zaradi neprimernega odnosa do deklet, ki so se na olimpijskem turnirju borila po najboljših močeh, da bi kar se da uspešno zastopala barve svoje domovine.
 
"Naša olimpijska pot se tukaj konča. Pred tremi leti, ko smo se prvič začeli pogovarjati o možnosti olimpijskih iger, se je vse zdelo tako daleč in skoraj nedosegljiv. Tudi sama iskreno nisem najbolj verjela, ampak želja in predanost nas je pripeljala do tega. Kdor se spozna na ekipne športe ali je bil sam v ekipnem športu, ve, kako težko je priti do samih kvalifikacij, kaj šele na olimpijske igre, a nam je uspelo,"
je uvodoma zapisala kapetanka.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Neizmerno sem hvaležna za to olimpijsko izkušnjo, biti olimpijec je želja vsakega športnika in biti del olimpijade je nekaj, kar ne pozabiš nikoli! Hvaležna moji ekipi, da smo s skupnimi močmi prišli do zgodovinskega uspeha in smo se kot prva ženska slovenska ekipa uvrstile na OI. Ali bi si vsi želeli še stopničko višje? Seveda! Ali se zavedamo, da smo bili v nekaterih trenutkih sposobni več? Seveda! Ampak smo se borili po najboljših močeh in bili ponosni da predstavljamo barve Slovenije! V rokometu se mora veliko stvari poklopiti, potrebno je kar nekaj športne sreče, naklonjenih oz. predvsem poštenih sodnikov, mogoče malo slabši dan na papirju močnejšega nasprotnika in lahko se zgodi marsikaj … da o zahtevnosti naše skupine sploh ne govorim," je nadaljevala Gros.

Ana Gros | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nikomur ni težje kot nam, ko izgubimo ali se res nič ne poklopi, kot npr. proti Nemčiji. Takšne tekme me mučijo še kar nekaj časa. Ampak v nobenem primeru si ne zaslužimo žaljivk in izrazov kot so: sramota, mučenje ipd. A dosegle smo tudi prvo zmago proti Južni Koreji, ki nam je pomenila veliko. Ne glede na vse, ne bi mogla biti bolj ponosna, da sem bila lahko del te ekipe, ki je več kot samo skupina ljudi, ampak res prava športna družina s katero smo doživeli nekaj, kar si veliko ljudi želi in sanja. Vedno skupaj v dobrem in slabem, to je tisto, kar nas je pripeljalo na te olimpijske igre!"

 | Avtor: Instagram Instagram

"Zato HVALA VAM, draga moja reprezentanca, najmočnejša čustva se vedno doživljajo z igranjem za svojo državo, zato bom za vedno najbolj ponosna in hvaležna, da sem skupaj z vami dosanjala svoje sanje! Hvala tudi vsem tistim, ki so nas podpirali v dobrem in slabem in verjeli v nas od začetka do konca! Spomini, ki bodo ostali ZA VEDNO!" je igram v slovo pomahala slovenska rokometašica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Gros (@anagros6)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Gros (@anagros6)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • manja53 10:50 06.avgust 2024.

    Bravo punce, dobre ste, vsa čast...