Šport > Olimpijske igre
14063 ogledov

Velikanska tragedija med potjo na OI, zgodilo se je na letalu

Print Screen Aleksi Leppa
Finskemu olimpijcu je nastop na največjem športnem dogodku leta pokvarila družinska tragedija.

Krstni olimpijski nastop finskega strelca z zračno puško Aleksija Leppe je minil v senci velike tragedije. Med letom na prizorišče tekmovanja v Chateaurouxu je po nenadni bolezni nepričakovano umrl njegov 59-letni oče in trener Marko Leppa.

"Brez njega vsekakor ne bi bil tukaj, kjer sem. Vse je naredil zame," je ob veliki izgubi s solzami v očeh dejal finski športnik, ki se je kljub temu udeležil tekmovanja z zračno puško na 10 metrov, na katerem pa je ostal pred vrati finala. 

 | Avtor: Instagram Instagram
"To je bilo nekaj najtežjega, kar sem naredil v svojem življenju. Nastop na olimpijskih igrah je zame velika reč, a na žalost ob sebi nimam več očeta, da bi me videl streljati. Mislim, da bi bil ponosen name, saj so bile to tudi njegove sanje," je povedal Leppa in dodal: "Oče mi je dal vse. Svoje življenje je posvetil temu, da bi bil jaz uspešen."

Življenje priznanega finskega športnega strokovnjaka je ugasnilo v ne povsem jasnih okoliščinah. Kot je znano, naj bi med spanjem doživel napad, po katerem se ni več prebudil. Njegov sin je bil v času tragedije že na olimpijskem prizorišču, kjer so mu novico sporočili predstavniki zveze. 

"Vsak, ki je doživel izgubo, si zna predstavljati, kako težki so ti trenutki. Vse je potihnilo," je povedal športni direktor finske odprave Ville Hayrinen in dodal: "Marko Leppa je bil vsestranski človek, ukvarjal se je z marsičem. Med drugim je bil trener, organizator tekmovanj in mednarodni sodnik. Bil je znano ime v finskih športnih krogih, več desetletij pa je pomagal tudi pri usposabljanju finskih vojakov."

Aleksi Leppa je z uvrstitvijo v olimpijsko reprezentanco izpolnil sanje pokojnega očeta. Novo priložnost za dokazovanje bo imel v sredo, ko bo na sporedu strelska preizkušnja na 50 metrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.