Šport > Olimpijske igre
173 ogledov

Svetovni prvak ostal brez OI: "Težko je gledati, kako ti sanje uhajajo iz rok"

Pierce LePage Profimedia
Aktualni svetovni prvak v deseteroboju Pierce LePage bo zaradi poškodbe izpustil olimpijske igre v Parizu. Novico je kanadski športnik na Instagramu potrdil kar sam in dodal, da bo moral zaradi težav z medvretenčno ploščico na operacijo.

Pierce LePage je v videu razkril, da je poskušal vse, da bi bil pravočasno nared za igre, a se je na koncu odločil drugače, saj je bilo tveganje, da se zdravstveno stanje poslabša, zelo veliko. Zdaj se bo posvetil okrevanju, nato pa se bo začel pripravljati na svetovno prvenstvo 2025 v Tokiu, kamor bo šel s ciljem, da ubrani zlato.

"Zadnji meseci so bili izčrpljujoči. Težko je gledati, kako ti sanje uhajajo iz rok, čeprav se trudiš na vse pretege," je med drugim dejal športnik, ki je dokončno obupal nad nastopom po zadnji poškodbi treninga skoka s palico. V Parizu je želel nadaljevati kanadsko tradicijo in naslediti rojaka Damiana Warnerja, ki je osvojil zlato v Tokiu.

Na lanskem SP v Budimpešti je 28-letni Kanadčan osvojil zlato z 8909 točkami. S tem je bil tudi povsem na vrhu lestvice kandidatov za zlato v Parizu.

Prvi kandidat za zlato na tekmi, ki bo na sporedu 2. in 3. avgusta, je zdaj Nemec Leo Neugebauer, ki je letos zabeležil izid 8961 točk, Francozi pa upajo, da bo prvak njihov svetovni rekorder Kevin Mayer.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.