Šport > Olimpijske igre
4620 ogledov

To je največji hit OI, ogledalo si ga je več kot 27 mio. ljudi

Erin King Profimedia
Irska ragbistka je navdušila svetovno javnost z neverjetnim prikazom svoje moči.

Na olimpijskih igrah v Parizu se je v torek končal tekmovalni program v ragbiju. Naslov olimpijskega prvaka v ženski konkurenci so ubranile novozelandske ragbistke, ki so v tekmi za zlato odličje premagale tekmice iz Kanade. 

Kanadčanke so po prvem polčasu sicer vodile 12:7, a so nato Novozelandke že v prvi minuti drugega polčasa povedle s 14:12. Michaela Blyde je uspela žogo prinesti v polje zadetka, Tyla King pa je nato svoji ekipi z zadetkom priborila še dodatni dve točki.

Njuna rojakinja Stacey Waaka, ki je prišla v igro na začetku drugega polčasa, je slabi dve minuti pred koncem s polaganjem žoge v polje zadetka povišala prednost na končni rezultat 19:12. Tyla King je nato sicer zgrešila poskus za dodatni točki, a tekma je bila kljub temu že odločena.

V tekmi za bron je reprezntanca ZDA premagala Avstralijo s 14:12.  Avstralija, ki je osvojila zlato leta 2016 v Riu, je sicer proti koncu drugega polčasa še vodila 12:7, a so ZDA nato v izdihljajih tekme izenačile ter si s polaganjem žoge v polje zadetka priborile strel za zmago, ki ga je Alex Sedrick tudi unovčila.

Tekmovanje v ragbiju 7 so uvedli na igrah v Riu leta 2016, kjer si je Nova Zelandija takrat v ženski konkurenci priborila srebro, Kanada pa bron.

Zaključek turnirja je postregel tudi z najbolj viralnim prizorom letošnjih olimpijskih iger v Parizu. Zgodilo se je na tekmi za sedmo mesto med reprezentancama Velike Britanije in Irske, na kateri je komaj 20-letna Erin King po zaslugi izjemne fizične pripravljenosti preprečila grd padec reprezentančne kolegice Emily Lane.

Slednja je napačno ocenila let žoge po podaji soigralke in se pognala visoko v zrak, na srečo pa je bila na mestu King, ki je uspela rojakinjo z rokami zadržati v zraku in s tem preprečiti trd pristanek.

King Lane | Avtor: Profimedia Profimedia

"Irska ragbistka je pokazala nadčloveško moč," so prizor pospremili pri enem izmed večjih britanskih spletnih medijev. Lane je v zraku povsem obrnilo, pristanek z glavo naprej pa bi lahko imel zanjo zelo hude posledice.

Viralni posnetek si ja samo na družbenem omrežju X ogledalo že več kot 27 milijonov ljudi. "Zares impresivno, to je resnična superženska," je zapisal nek uporabnik, drugi pa je dodal: "Neverjetno, da jo je uspela zadržati v tem položaju."

"In ljudje pravijo, da ženske šibkejši spol," je pristavil tretji.

Irke so tekmo z Britankami izgubile z 12:28 in olimpijski turnir končale na osmem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 13:13 01.avgust 2024.

    Takšno koprivo bi rabila Janezova druščina..Vedno padajo na glavo maloumja..

  • ferdopis59 13:02 01.avgust 2024.

    To je "ded", ne pa Rolando balerina.