Šport > Olimpijske igre
1983 ogledov

Tokrat brez delitve olimpijskega zlata na željo obeh tekmovalcev

Epa
Na olimpijskih igrah v Parizu se ni ponovila zgodba izpred treh let v Tokiu, kjer sta si skakalca v višino na lastno pobudo razdelila olimpijsko zlato.

Novozelandec Hamish Kerr in Američan Shelby McEwen sta v soboto izpustila priložnost, da v Parizu ponovita olimpijsko zgodbo izpred treh let, ko sta si zmagovalca v skoku v višino razdelila zlato. Tokrat sta oba tekmovalca želela nadaljevati, krajšo pa je potegnil McEwen, ki pa po osvojenem srebru ni kazal obžalovanja.

Kerr in McEwen sta bila popolnoma izenačena, ko sta v prvih poskusih presegla 2,36 m, a nista bila nato uspešna na 2,38 m. V dodatnih skokih so nižali višino do 2,34 m, ki jo je v prvem v skoku zmogel le Novozelandec in s tem zmagal.

Bron je osvojil Katarec Mutaz Baršim, eden od dveh protagonistov iz Tokia. Gianmarco Tamberi, njegov italijanski prijatelj, s katerim sta si leta 2021 razdelila zlato, je imel zdravstvene težave, na tekmo je zaradi ledvičnih kamnov prišel iz bolnišnice in je vidno izčrpan osvojil 11. mesto.

Tamberi in Baršim Rivalstvo Šport Olimpijca, ki sta si razdelila zlato: "Tega ne bova ponovila"

Zlati Novozelandec je po tekmovanju povedal, da sta z McEwnom ob izenačenem izidu oba želela nadaljevati. "Sva dobra kolega, dobra nasprotnika in dobra skakalca, ko skačeva skupaj," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Kerr.

Kerr | Avtor: Epa Epa

Američan po porazu ni kazal obžalovanja in je dejal, da se po osvojitvi drugega mesta počuti izjemno. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da je postavil nov osebni rekord pred velikim občinstvom na Stade de Franceu.

To so bile zadnje olimpijske igre za Baršima, ki se tako poslavlja s srebrnima medaljama iz Londona in Ria, zlatom iz Tokia in bronom iz Pariza. Čez štiri leta bo v Los Angelesu po lastnih besedah tekmovanje spremljal v občinstvu "s pokovko in z nekaj kilogrami več".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.