Šport > Olimpijske igre
555 ogledov

Vse oči uprte v Janjo Garnbret

Janja Garnbret Epa
V lov za olimpijsko slavo se danes prvič na OI v Parizu podaja tudi najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret.

Enajsti dan olimpijskih iger v Parizu se bo prvič predstavila glavna slovenske kandidatinja za odličja, plezalka Janja Garnbret, ki jo po 10. uri čaka polfinale na balvanih.

V zaključne boje se bodo prevesila ekipna tekmovanja. Polfinali so na sporedu v hokeju na travi za moške ter nogometu za ženske.

Četrtfinalni pari moškega košarkarskega turnirja so Nemčija - Grčija, Srbija - Avstralija, Francija - Kanada in Brazilija - ZDA. Četrtfinali so na sporedu tudi na ženskem odbojkarskem in rokometnem turnirju.

Na sporedu je danes 15 končnih odločitev.

Slovensko hišo v Parizu bo ob 13. uri obiskala 84-letna legendarna avstralska plavalka Dawn Fraser, ki je osvojila štiri zlate in štiri srebrne olimpijske kolajne in postavila 39 svetovnih rekordov. Njena paradna disciplina je bila 100 m prosto, v je 15 let imela tudi svetovni rekord.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.