Šport > Olimpijske igre
2740 ogledov

Zdaj je jasno, zakaj se prvak ni pojavil na zaključni slovesnosti

Daniel Wiffen Profimedia
Irski olimpijec Daniel Wiffen, ki je na igrah v Parizu osvojil dve medalji, je danes dejal, da je moral dva dni po tekmi v daljinskem plavanju v reki Seni urgentno v bolnišnico v Parizu zaradi "želodčne bolezni". Zmagovalec tekem na 800 metrov prosto in bronast na 1500 m bi moral na sklepni slovesnosti nositi Irsko zastavo, vendar ga ni bilo.

"Hvala vsem, ki ste se oglasili v podporo. Neverjetno sem razočaran, da sem sinoči zamudil priložnost, da bi bil zastavonoša," je  Daniel Wiffen danes zapisal na omrežju X.

"Včeraj sem odhitel v bolnišnico, ker sem bil zelo slab zaradi neke okužbe, zaradi katere se zdravim, in zdaj se počutim bolje," je dodal.

Wiffen je v petek nastopil tudi na 10-kilometrskem moškem daljinskem plavanju v reki Seni in s časom ure in 58 minut zasedel 18. mesto.

Svoje bolezni sam ni povezal z vodo in tudi organizatorji poudarjajo, da zdravstvenih težav ne gre avtomatsko pripisovati reki.

Vsaj trije športniki od več kot stotih, ki so 31. julija sodelovali na moškem in ženskem triatlonu, so poročali o bolezni, potem ko so se potopili v Seno med plavalnim delom dogodka.

Med njimi je bila belgijska belgijska triatlonka Claire Michel, ki je prav tako potrebovala zdravniško oskrbo po treh dneh bruhanja in driske zaradi virusa.

Reko Seno so med olimpijskimi igrami pestile težave z onesnaženostjo kljub 1,4 milijarde evrov vredni nadgradnji za izboljšanje pariškega kanalizacijskega in čistilnega sistema, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Od 11 dni dogodkov in treningov, ki so jih organizatorji načrtovali v Seni, jih je le pet dobilo zeleno luč.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobi100 16:53 12.avgust 2024.

    clickbait kaj pa drugega

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 16:35 12.avgust 2024.

    Raje se vi pozanimajte zakaj se naša prvakinja ni pojavila na zaključni slovesnosti, oz. zakaj se je odpovedala(?) nošenju zastave, ker nas bolj to zanima kot pa Irska!?