Šport > Olimpijske igre
550 ogledov

Že ob 9. uri vrhunec dneva

Slovenska rokometna reprezentanca Profimedia
Rokometaši bodo odigrali tekmo za tretje mesto. Na igrišče bodo stopili že ob 9. uri.

Slovensko moško rokometno reprezentanco po tesnem polfinalnem porazu proti Danski čaka tekma za tretje mesto. Za bronasto odličje olimpijskih iger, ki bi bilo zgodovinsko za Slovenijo, se bodo ob 9. uri v Lillu pomerili s Španci. Finale med Nemčijo in Dansko bo ob 13.30.

Slovenija se je s Španijo pomerila že na uvodni tekmi olimpijskega turnirja v Parizu, ki so jo Slovenci zaradi lastnih napak izgubili z 22:25. Slovenski rokometaši so odločeni, da bo tokrat izid na semaforju drugačen in da osvojijo tako želeno odličje, ki bi bilo prvo za Slovenijo v moštvenih športih.

Podelili bodo še 13 kompletov odličij

Zadnji dan iger bodo podelili še preostalih 13 od skupno 329 kompletov odličij. V finalu ženskega košarkarskega turnirja bosta igrali Francija in ZDA, v finalu ženskega odbojkarskega turnirja pa ZDA in Italija. Atletska tekmovanja bo zaokrožil maraton za ženske.

Z večerno sklepno slovesnostjo pa se bodo na stadionu Stade de France uradno končale XXXIII. olimpijske igre moderne dobe, na katerih je Slovenija pred zadnjim dnem iger po zaslugi judoistke Andreje Leški, športne plezalke Janje Garnbret in kajtarja Tonija Vodiška osvojila dve zlati in srebrno odličje.

Olimpijski ogenj bo v Parizu ugasnil, olimpijsko zastavo pa bo prevzel Los Angeles, ki bo igre gostil čez štiri leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 07:22 11.avgust 2024.

    Spet bo napet al pa, na šest..Upam, da bodo zmogli..