Šport > Olimpijske igre
3164 ogledov

Znani novinar božal dobitnico olimpijske medalje, to je razlog

Andrea Spendolini-Sirieix Instagram
Dobitnica bronastega olimpijskega odličja je bila deležna prav posebne pozornosti francosko-britanskega novinarja.

Francosko-britanski novinar Fred Sirieix je naravnost prekipeval od ponosa, ko je po koncu olimpijske preizkušnje opravil televizijski intervju za BBC s svojo hčerko Andreo Spendolini-Sirieix, dobitnico bronastega odličja v skokih v vodo z desetmetrskega stolpa sinhorno, ki sicer nastopa za Veliko Britanijo.

Naslov olimpijskih prvakinj v omenjeni disciplini sta osvojili kitajski skakalki Chen Yuxi in Quan Hongchan. 18-letna Chen Yuxi, ki je že osvojila naslov v dvojicah v Tokiu leta 2021, je naslov ubranila s pomočjo 17-letne Quan Hongchan, ki je pred tremi leti na Japonskem slavila v posamični konkurenci.

Kitajki sta zlato osvojili z dosežkom 359,10 točke. Skakalki v vodo iz Severne Koreje Džo Džin Mi in Kim Mi Rae sta bili drugi s 315,90 točke, tekmovalki iz Velike Britanije, Spendolini-Sirieix in Lois Toulson, pa sta za bron zbrali 304,38 točke.

Britanki sta po podelitvi odličijjo opravili intervju za BBC, med katerim je ponosni oče svojo nadvse čustveno hčerko pobožal po glavi in jo ob tem ljubeče potrepljal po rami oziroma hrbtu, za konec pa je sledil še objem.

"Ni lepšega občutka," je v kratkem posnetku na družbenem omrežju X komentiral znani novinar BBC-ja. "Prekipevam od ponosa, sreče in veselja. Občutek imam, kot da me bo razneslo. Čestitam dekletoma! Hvala obema za ta čudovit dan," je povedal in v drugem posnetku dodal: "Še vedno jokam. Hvala vam za vsa sporočila. To mi veliko pomeni. Žal ne morem na vsa odgovoriti. Hvala še enkrat."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.