Šport
53 ogledov

Panterji doma delo opravili z odliko, naftarji pred misijo nemogoče

Florida Panthers Profimedia
Florida na pol poti do Stanleyjevega pokala.

Hokejisti Florida Panthers so povedli z 2:0 v zmagah v velikem finalu končnice severnoameriške lige NHL. Floridčani so zmagali tudi na drugi tekmi finala v seriji na štiri dobljene tekme. Na domačem ledu so izzivalce za Stanleyjev pokal iz Kanade, Edmonton Oilers, premagali s 4:1. Naslednji dve tekmi finala bosta v Edmontonu.

Tokrat se je izkazal Evan Rodrigues, ki je dosegel dva zadetka v tretji tretjini, zadela sta tudi Niko Mikkola in Aaron Ekblad, ki je postavil končni izid z golom v nebranjeno mrežo. Odličen je bil znova ruski vratar panterjev Sergej Bobrovski, ki je ustavil 18 strelov gostov na gol.

Mattias Ekholm je sicer dosegel prvi zadetek v 12. minuti prve tretjine tekme v Amerant Bank Areni v kraju Sunrise na Floridi za zgodnje vodstvo gostov. A je bil to tudi edini gol Edmontona. Stuart Skinner je zaustavil 24 strelov za Oilerse, ki so skoraj pred misijo nemogoče, Floridčani pa so le še dve zmagi oddaljeni od prvega naslova prvaka lige NHL v zgodovini te franšize.

Edmonton se je doslej le enkrat uspešno pobral, ko je v seriji v končnici zaostajal za dve zmagi. To je bilo v drugem krogu končnice leta 2006 proti San Joseju. V zgodovini lige NHL so se moštva, ki so igrala v velikem finalu lige NHL, pobrala le petkrat v skupno 54 takšnih primerov, potem ko je nasprotno moštvo vodilo z 2:0 v zmagah.

Nova zmaga Floride je prišla s ceno, saj so panterji izgubili kapetana Aleksandra Barkova. Tega je sredi tretje tretjine zadel v glavo napadalec Edmontona Leon Draisaitl. Barkov je nekaj časa ostal na tleh, potreboval je pomoč, da je prišel do klopi, in šel po tunelu v slačilnico Floride za nadaljnjo zdravniško oceno.

Tretja tekma finale lige NHL bo v noči na petek v Edmontonu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.