Šport
32 ogledov

Paul odhaja v pokoj

Nezmotljivi vedeževalec, hobotnica Paul, je napovedal, da bo na SP v nogometu v Reuters
Hobotnica Paul je postala pravi medijski magnet med nogometnim SP v JAR 2010. A potem ko je pravilno napovedala zmagovalce osmih tekem, so se vodilni v akvariju odločili, da je napovedovanja konec.

 "Paul gre v pokoj in celemu svetu pravi hvala. Bilo je lepo prvenstvo," so zapisali v akvariju. Nova naloga Paula bo pravzaprav njegova osnovna. V akvariju bo na ogled, obenem pa bo s svojim videzom in premikanjem skušal nasmejati čim več malih obiskovalcev v Oberhausnu. Že pred SP je bil Paul namreč eden izmed ljubljencev med obiskovalci in to tudi brez nogometnega SP, zastavic, školjk in stav.

Želje so seveda različne in iz akvarija so sporočili, da so jih v teh dneh zasula pisma z željami, da bi Paul prerokoval različne stvari še naprej. V akvariju, kjer se zavedajo reklamnega učinka in obiskovalcev se menda kar tare, pa so se odločili, da je bilo tega dovolj. Zavrnili so tudi špansko ponudbo v višini 30.000 evrov, saj je tamkajšnja skupina poslovnežev želela odkupiti slavno hobotnico in jo spremeniti v maskoto enega od gastronomskih dogodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.