Šport
12 ogledov

Pingvini utrdilli vodstvo na vzhodu

pittsburgh penguins Reuters
Hokejisti Pittsburgh Penguins so v skrajšani sezoni severnoameriške hokejske lige NHL vpisali še 29 zmago ter se utrdili na vodilnem mestu vzhodne konference. V derbiju večera je po kazenskih strelih padel New York Rangers z 2:1. Pittsburgh ima s 58 točkami enak točkovni izkupiček kot vodilno moštvo Zahoda Chicago Blackhawks.

Prvi zadetek na tekmi v Pittsburghu, na kateri sta vratarja opravila odlično delo, je padel šele v 41 minuti tekme, ko je na začetku tretje tretjine gostujočega vratarja Henrika Lundqvista matiral Finec Jussi Jokinen in tako sijajno debitiral v dresu pingvinov, katerim se je aprila pridružil iz Colorada. Rick Nash je izid na 1:1 poravnal v 56 minuti tekmi. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili bolj zbrani domači hokejisti. Znova se je z odlično izvedenim strelom izkazal Jokinen, ko je kot prvi in edini ugnal Lundqvista za zmago pingvinov. "Želel sem narediti dober vtis na moji prvi tekmi s Pittsburghom. Mislim, da mi je več kot uspelo," je bil zadovoljen 30-letni finski reprezentant.

Na ostalih tekmah je Buffalo Sabres s 4:2 ugnal Ottawa Senators, St. Louis Blues je bil s 3:1 boljši od Columbus Blue Jackets, Colorado Avalanche je po podaljšku izgubil z Detroit Red Wings (2:3). Anaheim Ducks je na domačem ledu klonil proti Dallas Stars z 1:3, San Jose Sharks pa je na domačem ledu ugnal Calgary Flames z 2:1. San Jose je sicer na Zahodu za eno točko prehitel Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki ponoči niso igrali in trenutno zasedajo peto mesto na razpredelnici.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 4:2
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 3:1
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:1**
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 2:3*
Anaheim Ducks : Dallas Stars 1:3
San Jose Sharks : Calgary Flames 2:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.