Šport
172 ogledov

Po zgolj petih obračunih "odžagal" legendarnega rojaka

dominic thiem Epa
Najboljši avstrijski tenisač je po manj kot treh tednih končal sodelovanje z slovitim rojakom.

Peti igralec sveta Dominic Thiem, dvakratni finalist OP Francije (2018, 2019), je po uvrstitvi v osmino finala OP Avstralije razkril, da se je razšel s trenerjem Thomasom Mustrom.

Rojaka sta združila moči pred začetkom krstne izvedbe letošnjega ATP pokala, kjer je Thiem zabeležil samo eno zmago v treh obračunih.

 | Avtor: Epa Epa

"Končala sva najino profesionalno sodelovanje," je za avstrijske medije povedal Thiem. "Nisva se ujela. Povsem preprosto. Strogo poslovno. Osebno se odlično razumeva, vendar sva se že na začetklu dogovorila, da si bova povedala v obraz, če karkoli ne bo tako, kot mora biti," je dodal 26-letnik, ki še vedno čaka na prvo lovoriko na velikih turnirjih. 

Sezono bo nadaljeval pod vodstvom glavnega trenerja Nicolasa Massuja, nekdanjega devetega igralca sveta in olimpijskega prvaka iz Aten (2004).

Muster je legendarni avstrijski tenisač, ki je v karieri blestel predvsem na peščeni podlagi. Leta 1995 je osvojil OP Francije, kar je še vedno edina avstrijska lovorika na grand slamih. Februarja 1996 je preživel šest tednov na prvem mestu lestvice ATP.

rafael nadal OP Avstralije Šport Prvi igralec sveta odpihnil rojaka, presenečenje pri dekletih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.