Šport
15 ogledov

Polovični uspeh Slovencev v Beogradu

Aljaž Bedene. Saša Despot
V prvem kolu turnirja v Beogradu sta nastopila dva Slovenca, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. Prvi je ugnal Martina Klizana in ga v drugem kolu čaka David Nalbandian, drugi pa je klonil proti Antoniu Veiću. Na Portugalskem se je v drugo kolo prebila Polona Hercog.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je hitro končal nastope na turnirju ATP v Beogradu z nagradnim skladom 418.700 evrov. V 1. kolu ga je namreč po dobri uri in desetih minutah igre gladko, dvakrat s po 6:1, izločil hrvaški kvalifikant Antonio Veić. V srbski prestolnici je bil danes uspešnejši Aljaž Bedene, ki je napredoval v 2. kolo.

Za razliko od Kavčiča pa je Bedene uspešno začel nastope na glavnem delu turnirja, kamor se je prebil skozi kvalifikacije. Bedene je namreč v 1. kolu s 6:4 in 7:6 (6) gladko premagal Slovaka Martina Klizana.

V drugem kolu se bo 22-letni Ljubljančan pomeril z enim od asov svetovnega tenisa, 4. nosilcem turnirja Argentincem Davidom Nalbandianom.

Hercogova uspešna na Portugalskem

Mariborčanka Polona Hercog, deveta nosilka teniškega turnirja WTA v portugalskem Estorilu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev, je v prvem krogu gladko s 6:0 in 6:3 po uri in petih minutah igre odpravila Avstrijko Tamiro Paszek, nekdanjo zmagovalko portoroškega turnirja, odprtega prvenstva Slovenije v tenisu (2006).

V drugem kolu bo Hercogova lopar prekrižala s staro znanko, Španko Carlo Suarez Navarro.

"Prva tekma po nekoliko daljšem premoru je vedno težka. Poskusila sem se osredotočiti na sebe in na taktiko, v prvem nizu sem odigrala zelo napadalno in pošiljala nasprotnico iz kota v kot, odigrala sem tudi veliko skrajšanih žog zaradi mokrega terena. V drugem nizu je Paszkova začela malce bolj odločno in agresivno, tako da je bilo težje popolnoma nadzirati igro. V drugi polovici drugega niza mi je ponovno uspelo prevzeti vodstvo in ga obdržati do konca," je iz Estorila sporočila najboljša slovenska teniška igralka.

Beograd, ATP, 1. kolo:

Antonio Veić (Hrv) : Blaž Kavčič (Slo) 6:1, 6:1
Aljaž Bedene (Slo) : Martin Klizan (Slk) 6:4, 7:6 (6)

Estoril, WTA, 1. kolo:

Polona Hercog (Slo/9) : Tamira Paszek (Avt) 6:0, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.