Šport
9 ogledov

Ponomarenkova osma na SP

Žurnal24 main
Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Poznanu osvojila osmo mesto na njej priljubljeni razdalji 200 metrov.

Zmagala je Madžarka Natasa Janics pred Ukrajinko Ino Osipenko-Radomsko ter Japonko Šinobu Kitamoto.

"S svojim nastopom sem zelo zadovoljna, posebej z včerajšnjimi kvalifikacijami in polfinalom, ko sem veslala res vrhunsko. Počutila sem se konkurenčno najboljšim. Danes mi ni tako dobro uspelo, saj sem malo slabše startala, kar mi je odvzelo nekaj mest. Ampak se mi zdi, da sem skozi sezono ves čas napredovala. Ne morem si ničesar očitati, samo upam, da bo naslednjič bolje," je po tekmi povedala Primorka, ki jo do konca sezone ob počitku čaka še državno prvenstvo, konec septembra pa bo začela trening za novo sezono.

Ponomarenkova je sicer na Poljskem kljub osmemu mestu vendarle dokazala, da je še vedno blizu svetovnega vrha. "Mislim, da sem včeraj pokazala, da sem še vedno konkurenčna. Z dobrim startom bi konkurirala tudi za medaljo. Včasih je bil start moja najboljša točka, zdaj očitno ni, tako da moram to v naslednjem letu popraviti. Toda do olimpijskih iger v Londonu je še dovolj časa, da napredujem in da sem še hitrejša kot zdaj," je še povedala Ponomarenkova.

Zadnji dan prvenstva sta na Poljskem nastopila še dva slovenska čolna. V finalu B na 500 metrov sta se med kajakaškimi dvojci preizkusila Rok Kuk in Lovro Leban ter osvojila peto mesto, skupaj pa 14.

Prav tako na 500 metrov je tekmoval tudi Jošt Zakrajšek, ki je v finalu C pristal na sedmem mestu, skupno je bil 25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.