Šport
15 ogledov

Poškodbe in mraz ne ustavijo Sokolov

Silverhawks na gostujočih tekmah letos nastopajo v novih barvah. (Foto: Gal Jaki Žurnal24 main
Najbolj žilav slovenski športni kolektiv, Ljubljana Silverhawks, se je v minulih dneh soočil s poškodbami, slabim terenom, mrazom, vetrom, vožnjami v goste ... A so si z zmago in porazom zagotovili končnico.
CEFL, lestvica:
1. B. Vukovi 3-0
2. B. Wolves 2-1
3. Lj. Silverhawks 2-2
4. N. S. Dukes 0-3

Prvi slovenski klub ameriškega nogometa Ljubljana Silverhawks je minula dva vikenda v sklopu lige CEFL gostoval v Budimpešti in Novem Sadu. Madžarski Wolves so jih premagali s 17:13, srbske Dukes pa so premagali s 35:13 in si tako dve koli pred koncem rednega dela že zagotovili najmanj tretje mesto in s tem nastop v polfinalu. "Tisto je bil res boleč poraz, saj smo izgubili v zadnji minuti. Krivi smo bili sami, saj smo izgubili žogo in jo dali nasprotniku. Jordan Capitanio je po treh letih prvič izgubil žogo. Na koncu so bili naši igralci že tako utrujeni, da se je uspelo Madžarom izriniti do končne cone," je za Žurnal24 pojasnil glavni trener Silverhawksov Uroš Valant.

Naslednjih pet tekem Silverhawksov:
22. 5. doma z Gold Diggers (SNFL)
30. 5. v gosteh z Generals (SNFL)
5. 6. v gosteh z Alp Devils (SNFL)
12. 6. doma z Vukovi (CEFL)
19. 6. doma z Wolves (CEFL)

Na tisti tekmi so imeli vrsto težav, največ s poškodbami. Dva igralca sta staknila tako resni poškodbi, da sta že končala sezono. Najbolj boli izguba Primoža Bajca, ki ima za zdaj nogo v mavcu, a se bojijo za potrgane križne vezi v kolenu. Če se diagnoza izkaže za resnično, to pomeni operacijo in vsaj devet mesecev okrevanja. "Upam, da pride nazaj," ostaja optimist trener Valant, ki verjame, da bodo Wolves prihodnji mesec v Ljubljani padli. "Računam, da bomo doma zmagali, saj bomo spočiti. Vožnja z avtobusom sedem, osem ur se vedno pozna. Tam je bila ob tem še neka čudna podlaga, kjer je zelo drselo. Jordan je imel v prvem polčasu čevlje, v katerih mu je zelo drselo. Ob polčasu je sezul enega od novincev, da smo v drugem lahko zaigrali bolje. Moram reči, da je bila v drugem polčasu igra res na visoki ravni. Tisto je bil pravi ameriški nogomet."

SNFL, lestvica:
1. Lj. Silverhawks 3-0
2. Kr. Alp Devils 2-2
3. M. Generals 2-2
4. Gold Diggers 0-3

Minulo nedeljo je sledilo gostovanje pri moštvu Dukes, ki so ga aprila doma nadigrali 48:0. Zaradi zunanjih faktorjev so vnovič začeli slabše. "Vremenske razmere so bile grozne. Bilo je osem stopinj Celzija, deževalo je, pihal je orkanski veter. Igrišče je bilo razmočeno, drselo je, težko je bilo spreminjati smer. V prvem polčasu so zaradi naših napak Dukes vodili, drugi pa je bil rutinski in smo visoko zmagali. Zelo so se borili, niso se predali. Ta zmaga ni bila tako rutinska, kot se zdi. Zelo smo se morali potruditi," pripoveduje Valant.

Začela bo standardna ekipa. Ob varnem vodstvu pa bodo dali priložnost mlajšim igralcem. Tukaj se bo izvajala tudi selekcija za ligo Cefl. Pokazalo se bo, kdo je dobro treniral. Nekaj mlajših že komaj čaka, da zaigra. Mene zelo boli srce, ko jih vzamemo na tekmo Cefla, potem pa ne igrajo. Zdaj bodo dobili priložnost, da se pokažejo.
Uroš Valant o tekmah v SNFL

Končnico Sokoli zdaj imajo, a osnovni cilj še ni izpolnjen – polfinale v Ljubljani. "Ključna bo domača tekma proti Wolvesom. Moramo jih premagati za več kot štiri točke, saj bi nato polfinale igrali doma. Računamo, da bomo proti Wolvesom doma zmagali. Doma smo proti njim vedno igrali bolje." Da bi jim to uspelo, se morajo naprej pozdraviti. Časa za počitek ne bo, saj se nadaljuje peklenski tempo na ravni lige NFL (devet vikendov zapored s tekmo). Naslednje tri konce tedna igrajo drugi del prvega slovenskega državnega prvenstva (SNFL). Jeseni so trojici nasprotnikov skupaj dali 187 točk in dobili le en touchdown. Pozimi so tekmeci napredovali. "Mislim, da tekme ne bodo tako enostranske. Vsi si želimo napetih tekem. Nikomur sicer ne bomo dajali točk. Naš interes je, da igrajo mladi fantje. Imamo jih veliko, in če ne bodo stopili na igrišče, bodo pač šli," je še dejal Uroš Valant in vas vse skupaj lepo povabil na naslednjo tekmo, ki bo na Vrhniki (točna ura še ni znana, o njej boste obveščeni na uradni klubski strani silverhawks.si).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.