Šport
1902 ogledov

Pred prvim gorskim ciljem: "Bomo videli, v kakšnem stanju so konkurenti ..."

Primož Roglič Epa
Četrta etapa francoske pentlje bo krajša kot tretja, a bolj zahtevna. Na svoj račun bodo prišli dobri hribolazci.

Start četrte etape je v Sisteronu, končala se bo na Orcières-Merlettu. Kolesarji bodo prevozili 160 kilometrov in predvidoma prišli v cilj, ki se nahaja na 1.825 metrih nadmorske višine, okrog 17.30.

Pričakovati je tudi boj za rumeno majico, v katerega utegneta poseči Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Trenutno je v rumeno oblečen Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step).

primož roglič Vse po planu Šport Rogličev povzetek etape: "Malo daljši prost dan"

V etapi bo pet kategoriziranih vzponov. Zadnji vzpon na Orcières-Merlette sicer ni najtežji, spada v prvo kategorijo po zahtevnosti, a bo s 7,1 kilometri ter povprečnim naklonom 6,7 odstotka že ponudil odgovore na vprašanje, kdo je prvi teden letošnjega Toura dočakal najbolje pripravljen.

"Prvi vikend smo preživeli dobro. Danes bo seveda vse drugače, saj imamo prvi gorski cilj. To je dobra priložnost da vidimo, v kakšnem stanju so noge in v kakšnem stanju so konkurenti," je pred etapo dejal športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann.

Tako Pogačar kot Roglič za vodilnim Alaphilippom v skupnem seštevku dirke zaostajata za 17 sekund.

anthony perez Hude posledice Šport Najboljši hribolazec trčil v avtomobil svojega moštva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice