Šport
2837 ogledov

Nataša Pirc Musar državna podprvakinja v bowlingu

Nataša Pirc Musar bowling Facebook Ekipa Feniks 1.
Bila je del štiričlanske ekipe, ki je klonila v finalu.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na državnem prvenstvu v bowlingu v Ljubljani osvojila naslov državne podprvakinje v konkurenci mešanih ekip. Na drugi izvedbi DP je nastopilo 12 mešanih ekip oziroma 70 tekmovalcev in tekmovalk.

Na DP, ki je potekal prva dva vikenda v tem letu, je zmagala ekipa Feniks 2, v kateri so bili Eva Krafogel, Maja Debenec, Tomo Gaber Pinterič in Rok Fujs.

Druga je bila ekipa Feniks 1, v kateri so bili poleg Pirc Musar še Žiga Zalar, Tim Cerkvenik Muzafirovič in Victoria Krivolutskaya. Tretje mesto je osvojila ekipa Epic 1, ki so jo sestavljali Nino Stenko, Jakob Marcel Del Piero, Ljuba Ceglar in Simona Kogovšek.

Po kvalifikacijah je v polfinalu Feniks 2 Woop Areno premagal z 2:0, Feniks 1 pa Epic 1 z 2:0. V finalnem dvoboju je bila boljša postava Feniks 2, ki je z 2:0 premagala Feniks 1.

Najboljši posameznik v kvalifikacijah v šestih igrah je bil Aleksander Koštric (Primorska) s 1377 točkami, najboljša posameznica Eva Krafogel (Feniks) s 1273 točkami. Najboljšo igro 300 je odigral Nino Stenko (Epic 1).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 05:31 10.januar 2024.

    Musarca se je pritožila zaradi premajhnega pokala in ker ni denarne nagrade..

Sorodne novice