Šport
10 ogledov

Preobrat za zmago Ljubljančanov

Jeseničani so v Tivoliju doživeli drugi zaporedni poraz. Žurnal24 main
Hokejisti ZM Olimpije so v 22. kolu avstrijske lige Ebel prekinili niz porazov in pred svojimi navijači premagali večne tekmece z Jesenic. Zmaji so se vrnili po zaostanku z 0:3 in na koncu slavili zmago po kazenskih strelih.
 

Liga Ebel, 22. kolo

Gradec : Innsbruck 4:3*  
Linz : Beljak 4:6
Salzburg : Dunaj 3:2
ZM Olimpija : A. Jesenice 4:3*
Alba Volan : KAC Celovec 3:5

Čeprav je bila ZM Olimpija po nizu sedmih porazov v globoki krizi in so Jeseničani zmagoviti niz v zadnjem tednu prekinili z dvema porazoma, je tradicionalni derbi še vedno dovolj mikaven, da so ljubitelji hokeja napolnili Tivoli. Pri Ljubljančanih je ognjeni krst prav na slovenskem obračunu doživel novi trener Mike Posma .

Čeprav je na lestvici moštvi ločilo sedem mest in 13 točk, je bil začetek tekme izenačen. Pravzaprav so prvi zapretili zeleno-beli, toda samostojni prodor Ralpha Intranuova v tretji minuti se je končal s strelom ob golu Jesenic, ki jih je tokrat branil Andrej Hočevar . Jeseničani so prevzeli pobudo ob številčni prednosti, v osmi minuti pa so ob stanju 5-4 na ledu tudi prišli do vodstva, ko je silovit stela Paula Healeyja končal za hrbtom Alexa Westlunda . V nadaljevanju so bili Jeseničani nekoliko nevarnejši, domačim pa je redko uspelo sestaviti akcijo, s katero bi ogrozili vrata tekmecev, neučinkoviti pa so bili tudi ob številčni prednosti. Najlepšo priložnost pa je imel pri Jeseničanih Tomi Hafner, a je tik pred koncem prvega dela meril za las nenatančno.

Jeseničani so vodili že s 3:0. © Saša Despot

 
Uvod druge tretjine je nakazal, da se bo tekma razpletla po željah številnih navijačev z Gorenjske. Po še enem neizkoriščenem "power playu" domačih so Jeseničani v dobre pol minute poskrbeli za dva zadetka. Najprej je, ko je bil na klopi za kaznovane eden od Ljubljančanov, na 2:0 povišal Hafner, potem pa je sledil nov udarec za domače, saj so Jeseničani že v naslednjem napadu ob izenačenih močeh na ledu še enkrat spravili plošček za hrbet Westlunda, tudi po zaslugi neodločne ljubljanske obrambe. Kazalo je, da je odpor domačih zlomljen, še posebej, ker so imeli gostje sredi tretjine še enkrat na ledu igralca več. A so Jeseničani v napadu plošček izgubili, Intranuovo pa se je sam podal v protinapad in matiral Hočevarja. Gol je dal nekaj novega zaleta Olimpiji, oživeli so tudi navijači na domačem delu tribun, toda zadetka za priključek ljubljanski hokejisti niso zmogli. Igrali so sicer borbeno, vendar s toliko napakami, da niso bili nevarni za jeseniški gol, večkrat pa so morali braniti svojega. Jalove napade domačih bi lahko v 36. minuti kaznoval Markus Matthiasson, ko je imel kakšen meter pred golom prosto pot za strel, ostalo pa je pri 1:3.

Paul Healy (ob njem Kevin Mitchell) je dvakrat ugnal Alexa Westlunda. © Saša Despot

 
Nepredvidljivost derbija so gostje spet občutili v 46. minuti. Čeprav so imeli ugoden izid in so nadzirali potek tekme, je ena sama napaka Olimpijo spet vrnila v igro. Podobno kot v drugi tretjini so Jeseničani spet izgubili plošček ob igralcu več, tokrat v svoji tretjini. Tomaž Vnuk je bil izjemno natančen pri podaji, Intranuovo pa je pred vrati le še podstavil palico za 2:3. Nadaljevanje je bilo spet bolj izenačeno in negotovo, gostje pa so v primerjavi z drugo tretjino zelo popustili. Domači so bili vse nevarnejši, to pa se jim je obrestovalo dve minuti pred koncem, ko so po dolgem času končno le izkoristili igralca več na ledu. Strelec izenačujočega zadetka pa je bil junak v domačem moštvu Intranuovo.

V podaljšku se je razmerje moči obrnilo, saj so bili nevarnejši domači, ki so zapravili dve lepi priložnosti za odločilni zadetek, nevarna sta bila Greg Kužnik in Vnuk, nazadnje pa so o zmagovalcu derbija odločali kazenski streli. Boljše živce so imeli domači, potem ko sta v seriji prvih treh strelov zadela le Mitchell in Pretnar, je stvari v svoje roke vzel Intranuovo ter s svojim četrtim golom na tekmi odločil zmagovalca ter potrdil popoln preobrat zeleno-belih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.