Šport
159 ogledov

Presenetljiv začetek dneva v Parizu

Simona Halep Epa
Ena glavnih favoritinj za končno zmago se je poslovila po težkem porazu.

Romunka Simona Halep ne bo ponovila uspeha iz leta 2018, ko je osvojila odprto teniško prvenstvo Francije v Parizu. Letos se je pot prve nosilke končala v osmini finala, kjer jo je povsem nadigrala poljska najstnica Iga Swiatek, ki je zmagala s 6:1 in 6:2.

Poljakinja, trenutno 54. igralka sveta, je bila izredno razpoložena, romunska zmagovalka dveh turnirjev za grand slam ni našla orožja za njeno igro, ko je bilo videti, da ujema ritem, pa ji je ponagajala kakšna nepotrebna napaka.

Jana Sizikova Madison Brengle OP Francije Video Šport Policija na delu, na sumljivo igro vplačano pravo bogastvo

Swiatekova, zmagovalka mladinskega Wimbledona in finalistka mladinskega Pariza, sicer dobra znanka Slovenke Kaje Juvan, s katero sta osvojili naslov mladinskih olimpijskih prvakinj v dvojicah, je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla svoj največji uspeh v članski konkurenci. Lani je v Parizu izpadla v osmini finala, kakor tudi letos v Melbournu.

"Mislim, da sem odigrala perfektno tekmo. Ves čas sem bila zbrana, vedela sem, kaj morem delati. Nisem pa verjela, da mi lahko uspe. Ves teden so zame sanje," je bila po dvoboju presrečna 19-letna Poljakinja.

V četrtfinalu bo njena tekmica Italijanka Martina Trevisan, ki je izločila peto nosilko, Nizozemko Kiki Bertens s 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice