Šport
22 ogledov

Prevlada Norvežank, Jezerškova 19.

Barbara Jezeršek (desno) je bila tokrat edina slovenska predstavnica. (Foto: Anž Anže Petkovšek
Barbara Jezeršek je v Lahtiju v skiatlonu na 2 x 7,5 km klasično (prosto) z 19. mestom dosegla svoj drugi izid sezone. Na vrhu kar štiri Norvežanke, zmage se je veselila Therese Johaug.

Norvežanka Therese Johaug je zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Lahtiju na Finskem (36:52,6). V skiatlonu na 2 x 7,5 km klasično (prosto) je bila druga njena rojakinja Marit Björgen (+10,8), tretja pa še tretja Norvežanka Heidi Weng (+11,9). Na 19. mestu je nastop končala najboljša Slovenka Barbara Jezeršek (+1:48,3).

Med 66 tekmovalkami v cilju je bila Alenka Čebašek 49. (+3:38,3).

Triindvajsetletna Johaugova je kmalu po začetku 15 kilometrske preizkušnje, povedla in nato prednost obdržala do konca. V ciljnem sprintu je Marit Björgen za sekundo in stotinko prehitela Wengovo, ki se je veselila prvih posamičnih stopničk v karieri. Zadovoljna je bila tudi Björgnova, ki ji je drugo mesto zadoščalo, da je v skupnem seštevku pokala prehitela doslej vodilno Poljakinjo Justyno Kowalczyk, ki je bila tokrat osma. Norveški uspeh je na četrtem metu zaokrožila Kristin Störmer Steira.

Jezerškova je po 17. mestu 17. decembra lani na Rogli dosegla svoj drugi izid sezone. Do njega je prišla po izvrstnem zaključku v prosti tehniki. Začela je rezervirano in bila 36. po 5,6 kilometrih, po 11,4 kilometra pa je napredovala na 24. mesto.

Moška preizkušnja Cologni

Švicar Dario Cologna je zmagovalec skiatlona za svetovni pokal v Lahtiju. Cologna je na 2 x 15 kilometrov dolgi preizkušnji za 3,7 sekunde prehitel Norvežana Martina Johnsruda Sundbyja, tretji pa je bil Kanadčan Alex Harvey, ki je zaostal 4,2 sekunde. Slovenskih tekmovalcev ni bilo na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.